Cursus Lightroom Classic

Basiscursus LightroomWil je  aan de slag met  Lightroom Classic en in korte tijd leren wat je allemaal met dit programma kunt doen? Met deze privécursus word je in twee lessen snel op weg geholpen. Lightroom Classic is een uniek en bekend programma om foto's mee te bewerken en om je fotoverzameling op slimme wijze mee te ordenen en te organiseren. Lightroom Classic werkt gemakkelijk en overzichtelijk maar is ten opzichte van andere fotobewerkingsprogramma's toch net even anders. Met deze cursus leer je op éénvoudige en gestructureerde manier de mogelijkheden van Lightroom Classic kennen en hoe je snel je foto's aanzienlijk kunt verbeteren met de modules Bibliotheek en Ontwikkelen. En wil je nog meer uit Lightroom Classic halen dan is het aan te raden om ook de vervolgcursus rte volgen. 

Na de uitleg over wat Lightroom Classic is beginnen met een belangijke stap en dat is het Importeren van je fotobestanden. Lightroom Classic is een een databbaseprogramma en werkt daardoor net even anders dan andere beeldbewerkingsprogramma's. Daarom is het belangrijk om goed te snappen wat dit betekent en hoe Lightroom Classic werkt. Tijdens deze cursus wordt alles rustig en stap voor stap uitgelegd en je gaat aan de slag met je eigen foto's op je eigen laptop. Naast de uitgebreide uitleg krijg je ook een naslagdocument met duidelijke uitleg en afbeeldingen van alles wat we behandelen, zodat je alles later nog 's rustig kunt nalezen.

De cursus kost € 87,50 pp voor twee dagdelen, verdeeld over twee weken en kunnen overdag of 's-avonds worden gevolgd. Het unieke van onze opzet is dat je privéles krijgt, geen groepssamenkomst maar 1 op 1 les van een docent die al je vragen meteen beantwoordt en je geduldig alles uitlegt. Jij geeft zelf het tempo aan en de inhoud van de cursus kan gemakkelijk op jouw leerdoel en niveau worden afgestemd.  Wil je na de basiscursus meteen doorpakken met het vervolg dan krijg je extra korting en betaal je € 160 pp. De lessen zijn dan verdeeld over twee of vier dagdelen in vier weken (als je twee niveaus tegelijk boekt). Na afloop van deze cursus behoud je altijd de mogelijkheid om vragen over fotografie of fotobewerken te stellen als je later ergens toch nog niet uitkomt. 

Kijk in de agenda voor de planning of schrijf je hier in en lees hier wat het verschil is tussen Lightroom Classic & Photoshop. 

Cursusinhoud niveau basis = je hebt nog geen enkele ervaring met Lightroom Classic
(Dit is het globale prgramma maar de inhoud kan altijd worden aangepast aan je specifieke leerdoel en ervaring)

 • Uitleg van de structuur van Lightroom Classic (versus Photoshop).
 • Stap voor stap uitleg van Importeren en Exporteren. 
 • Uitleg en oefenen met Standaard en Details in de module Ontwikkelen.
 • Uitleg en oefenen met maskers. (basistoepassing)
 • Organiseren, categoriseren, waarderen, labellen, stapelen en snelle verzamelingen.
 • Foto's rechtzetten en uitsnedes maken met vaste verhoudingen)
 • Vlekken en oneffenheden verwijderen (retoucheren en klonen).

Cursusinhoud niveauvervolg = je hebt al enige ervaring met Lightroom Classic
(Dit is het grobale programma maar de inhoud kan altijd worden aangepast aan je specifieke leerdoel en ervaring)

 • Uitleg gevorderde functies van Lightroom Classic.
 • Uitleg en werken met geavanceerde toepassingen van maskers (volledige toepassing).
 • Werken met standaard en slimme verzamelingen
 • Je gaat zelf aan de slag met het bewerken van eigen foto's (volledige workflow)
 • Veel rumte voor persoonlijke leerdoelen.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus Kennismaken met Photoshop en Lightroom, Phtoshop of Camera Raw. Heb je veel foto's op je pc of laptop maar ontbreekt daar structuur in en heb je geen idee hoe je dit beter kunt organiseren, volg dan de cursus inrichten foto bibliotheek.

Locatie:
Maarssen(broek).
Wanneer:
ochtend of avond (zie planning)
Duur: 
De dagcursus bestaat uit twee ochtenden 09.30u tot 12u.
De avondcursus bestaat uit twee avonden van 19.30u tot 22u.
Is jouw gewenste datum in de agenda niet beschikbaar? Vraag informatie op via het contactformulier.

Waarom privéles

 • Flexibel te boeken.
 • 100% persoonlijke aandacht.
 • Veel ruimte voor persoonlijke leerdoelen.
 • Degelijke voorbereiding op vervolgopleidingen.
 • Kort en leerzaam. Al na één les kun je zelfstandig aan de slag.
 • Les door praktijkervaren docent.
 • Aangepast cursus tempo op verschillende niveaus.
 • Eigen apparatuur is niet noodzakelijk (bij basisniveau).
 • Rustige uitleg in begrijpelijke taal.
 • Cursus is ook heel geschikt voor ouderen.
 • Inhoud en leerdoel naar behoefte aan te passen.
 • Inclusief uitgebreid naslagdocument.
 • Les in eigen cursusruimte.
 • Gratis parkeren.
 • Gemakkelijk bereikbaar.

Doel van de cursus

Tijdens de basiscursus leer je in korte tijd de belangrijkste functies van Lightroom Classic kennen en toepassen en leer je hoe je je foto's op eenvoudige en slimme wijze kunt ordenen en structureren via handige tools. Met de vervolgcursus worden geavanceerde opties behandeld. De modules Bibliotheek en Ontwikkelen worden uitgebreid behandeld (dit zijn de modules die specifiek voor fotobewerken worden gebruikt).

basiscursus Lightroom

Voor wie

Voor beginnersniveau is geen basiskennis van Lightroom Classic nodig. Wel is enige ervaring met fotograferen aan te raden. Geef op het inschrijfformulier aan wat je ervaringsniveau is. Heb je helemaal nog geen ervaring met een fotobewerkings programma volg dan eerst de workshop Kennismaken met Photoshop en Lightroom. Wil je meer leren over RAW, volg dan de workshop Werken met RAW.

Persoonlijke leerdoelen

Deze cursus kan ook heel gemakkelijk worden afgestemd om jouw specifieke leerdoelen wat betekent dat we in overleg de inhoud van de cursus kunnen afstemmen op onderwerpen die juist voor jou belangrijk zijn. We gaan daar dan uitgebreid op in zodat je heel gericht aan de slag kunt en specifiek leert werken met Lightroom Classic. Zo kun je deze cursus heel goed gebruiken als basis naar een fotografie opleiding om snel aansluiting te krijgen met de leerstof. Dat maakt deze privécursus flexibel en unkiek. 

Apparatuur en software

Tijdens de cursus werken we met de meest recente versie van Adobe Lightroom Classic. Heb je een CD versie van Lightroom dan is die ook geschikt om tijdens de cursus mee te werken maar het kan zijn dat sommige functies dan anders werken dan in de meest recente versie. Apparatuur is aanwezig. In principe werk je met je eigen laptop maar als je die niet hebt dan is apparatuur aanwezig. Er wordt aangeraden om de beschikking te hebben over Lightroom Classic zodat je daar thuis zelf mee aan de slag kan. Dit programma zit in het abonnement "Fotografie" van Creative Cloud. Let op Lightroom Classic is wat anders dan Lightroom (klik hier voor informatie over de verschillen). 

Opzet van de cursus

De cursus is kleinschalig van opzet en wordt altijd privé gegeven. Er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en specifieke vragen kunnen gemakkelijk worden behandeld.

Kosten

De cursus wordt overdag of 's-avonds gegeven en de kosten zijn € 87,50 pp, incl koffie en thee en een naslagdocument. Je kunt de basis- en vervolgcursus ook tegelijk boeken, de kosten zijn dan € 160 pp.

Arrangement

Als je deze cursus combineert met een fotografiecursus dan profiteer je van de arrangementskorting. Kijk hier voor de mogelijkheden.