Cursus inrichten foto bibliotheek

Wanneer je veel fotografeert zal je ook snel over een grote hoeveelheid foto's beschikken. Om daar goed zicht op te houden is het belangrijk dat je je foto-bibliotheek overzichtelijk organiseert. Dat begint bij een gestructureerde indeling op de harde schijf van je pc, laptop of op een externe schijf. Waar je foto-bibliotheek wordt neergezet maakt in principe niets uit maar het is wel belangrijk om even goed na te denken over hoe je dit gaat aanpakken. En ga je werken met Lightroom of Photoshop dan heb je veel plezier van een goed georrganiseerde foto-bibliotheek. Deze cursus is verdeeld over twee dagdelen en kost € 87,50 pp.

Wat ga je leren

cursus inrichten foto bibliotheekTijdens de cursus wordt uitgelegd hoe je een foto-bibliotheek inricht en waar je rekening mee moet houden. We gaan de structuur ook daadwerkelijk opzetten in jouw laptop. Werk je thuis ook met eencursus inrichten foto bibliotheek desktop pc dan kun je diezelfde structuur daar ook gemakkelijk op inrichten. Vervolgens ga je de foto's een plek in de structuur geven zodat je ze ook weer gemakkelijk terug kunt vinden. Een belangrijk punt van aandacht is het maken van back-ups en het voorkomen dat de harde schijf van je pc of laptop heel snel volloopt. Ook daar ga je zelf mee aan de slag en worden verschillende manieren uitgelegd om dit goed te organiseren. Kijk in de agenda voor de planning of schrijf je hier in.

Wat kost de cursus

De cursus kost € 87,50 en je krijgt privéles dus geen grote samenkomsten maar 1 op 1 begeleiding. De cursus kun je ook combineren met de basiscursus Lightroom Classic of Photoshop. Je betaalt dan € 160 pp. De lessen zijn verdeeld over twee (of vier*) ochtenden of twee (of vier*) avonden. En natuurlijk kun je ook iemand meenemen om samen de cursus te volgen. 

Kijk hier voor meer informatie over de cursus Kennismaken met Photoshop en Lightroom, de cursus Lightroom of de cursus Camera Raw.

Voor wie is deze cursus bedoeld

De cursus is bedoeld voor iedereen die veel fotografeert en dus over veel foto's beschikt maar die niet weet hoe je een goede opzet van de fotobibliotheek moeten aanpakken. Ook als je wilt beginnen met werken in Lightroom en je geen goede organsiatie en structuur in je foto-bobliotheek hebt, dan is deze cursus een aanrader.