Professionele fotograaf worden

Wanneer je veel en vaak met fotograferen bezig bent is misschien op een gegeven moment het idee bij je opgekomen om de stap te Professionele fotograaf wordenmaken van hobby fotograaf naar (semi) professioneel fotograaf. Vaak ontstaat dat idee wanneer je met regelmaat wordt gevraagd om op gelegenheden te komen fotograferen omdat je zo'n goede camera hebt en omdat zulke mooie foto's maakt. Je krijgt dan de vraag om portretfoto's te maken of een reportage tijdens een receptie of huwelijk of misschien word je gevraagd om te fotograferen voor je werkgever. En de drang om beter te worden en mooiere foto's te maken groeit tot dat éne moment dat je ervan overtuigd bent dat je prof wilt worden. En vanaf dit moment is de eerste stap gezet en kun je serieus gaan nadenken over hoe je dit gaat aanpakken. Want met alleen mooie foto's maken en soms een leuke opdracht ben je er nog niet. Als professional zul niet alleen met fotograferen bezig zijn maar zal je vooral ook gaan ondernemen met  alles wat daar bij hoort. Met dit korte privé begeleidingstraject help ik je op weg door mijn eigen kennis en ervaring met je te delen en je tips en adviezen te geven waarmee je dan zelf aan de slag kunt. Meld je hier aan (onder workshops) of vraag informatie op via het contactformulier.
Professionele fotograaf worden

Wat gaan we doen 

Als starter heb je ongetwijfeld veel vragen. Die zullen niet alleen gaan over je fotografie kwaliteiten en over de apperatuur waarmee je als professional voor de dag moet komen maar vooral ook over zaken die gaan over ondernemer zijn en wat je allemaal tegen gaat komen. We gaan de belangrijkste zaken stap voor stap bespreken en maken samen een Plan van Aanpak waarmee je als starter meteen aan de slag kunt. Aan bod komt o.a.:

Sessie 1.  Hoe ver ben jij om (semi)-professional te worden.

We bespreken jouw plannen, ideeën en visie en we kijken uitgebreid naar je portfolio om een goed beeld te krijgen van je kwaliteiten, specialisaties en wat je nodig hebt. Heb je nog geen portfolio dan gaan we daar samen aan werken. We maken een eerste opzet van een Plan van aanpak voor je onderneming dat de basis is voor de volgende stappen.

Sessie 2. Wat heb je nodig om naamsbekendheid te krijgen. 
In deze les komen de verschillende media aan bod zoals je eigen website en social media zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. We kijken wat je hier allemaal mee kunt om de aandacht mee te trekken en zo potentiele klanten te krijgen.

Sessie 3. Praktische zaken
Hier komen allerlei zaken aan bod waar je misschien als fotograaf helemaal niet op zit te wachten maar waar  je als ondernemer niet omgeen kan. Wat heb je nodig aan apperatuur, wat is je tarief, 
inschrijving bij de KvK, BTW en andere belastingzaken, Professionele fotograaf wordenberoepsverenigingen, verzekening en ga zo maar door. Dit zijn allemaal belangrijke onderwerpen waar je als ondernemer mee te maken gaat krijgen en daarom is het belangrijk om hier nu bij stil te staan.

Sessie 4. Hoe kun je jezelf in beeld krijgen en houden
Dit is misschien we hel lastigste maar toch ook wel het leukste onderdeel voor jou als Professionele fotograaf wordenstarter, namelijk hoe krijg je jezelf in beeld en hoe houd je dat. Met deze stap gan we dieper in hoe je actief potentiele klanten benaderen. Met je website en via alle social media kanalen is hier al een grote stap mee gezet en tijdens deze les behandelen we de verschillende opties om nog meer naamsbekendheid te krijgen.

Dit zijn de hoofdonderwerpen die tijdens de vrier sessies aan bod komen en natuurlijk is er veel ruimte om uitgebreid stil te staan bij onderwerpen waar jij meer over wilt weten.

Wat kost het coachingstraject  

De kosten voor vier privé sessies zijn € 450. Dit is inclusief een handout van iedere sessie en afstemmomenten tussen de sessies in.

Locatie

Maarssen(broek)

Voor wie

Iedereen die de stap van amateur naar professional wil zetten en daarbij geholpen wilt worden. Heb je interesse, vraag hier dan informatie op