Fotocursussen en cursussen fotobewerken voor beginners en gevorderden. Je leert alles over de basistechnieken van fotografie en de belangrijkste instellingen van je camera waardoor je het maximale uit je camera haalt. En met de vervolgcursus maak je de volgende stap in de fotografie.  Je kunt meedoen met een spiegelreflex,- systeem,- compact, - en bridgecamera. En wil je nog meer uit je foto's halen, volg dan de cursus fotobewerken in Lightroom, Photoshop en Camera RAW. Hieronder zie je het cursusaanbod.

Een paar redenen om te boeken

 • Les van praktijk ervaren docent.
 • Veel persoonlijke aandacht.
 • Fotocursussen maximaal 6 tot 8 deelnemers per cursus.
 • Cursussen fotobewerken maximaal 2 deelnemers per cursus.
 • Rustige uitleg in begrijpelijke taal.
 • Ruim cursusaanbod.
 • Flexibel in plannen en (om)boeken
 • Cursus is ook heel geschikt voor oudere fotografen.
 • Inclusief cursusdocument en praktijkdag.
 • Inclusief lunch tijdens de dagcursus.
 • Les in eigen cursusruimte.
 • Vrij parkeren.
 • Gemakkelijk bereikbaar.

Basiscursus fotograferen voor beginners (groep)

Tijdens de fotocursus leer je in twee avonden of twee ochtenden en één zaterdag de belangrijkste functies van je camera kennen en leer je hoe je mooie foto’s maakt zonder de automaatstand te gebruiken. De fotocursus is bedoeld voor de beginnende hobby fotograaf. klik hier voor meer informatie.

Basiscursus fotograferen privé

De basiscursus wordt ook privé gegeven en is bedoeld voor de beginnende hobby fotograaf die graag persoonlijk begeleid wilt worden of geen tijd heeft voor een meerdaagse cursus. Klik hier voor meer informatie.

Vervolgcursus fotograferen

Met de vervolgcursus cursus ga je een stap verder met fotograferen. Als je de basistechnieken al kent dan kies je voor deze praktijkgerichte fotocursus. De cursus kun je 's-avonds op donderdag volgen of overdag op vrijdagochtend en is verdeeld over vijf maanden met zes lessen. Als je wilt meedoen met deze cursus dan ken je de basistechnieken van fotograferen. Klik hier voor meer informatie.

Opfriscursus fotograferen

Je hebt in het verleden al eens een cursus fotograferen gevolgd maar de kennis is een beetje weggezakt. Of je hebt een nieuwe camera gekocht maar je merkt dat alle knoppen, menu's en functies net even anders werken en je bent daardor meer bezig met zoeken in je camera dan met fotorgaferen. Volg dan deze ééndaagse cursus en aan het eind van de dag weet je alles weer. Klik hier voor meer informatie.

Basiscursussen fotobewerken

Je leert de basistoepassingen van fotobewerken met Photoshop, Bridge en Camera Raw of Lightroom. En als je nog niet weet met welk programma je wilt werken volg je de ééndaagse workshop "kennismaken met Photoshop en Lightroom". Je leert dan wat je met deze programma's kunt doen en hoe je op eenvoudige wijze je foto's kunt verbeteren. 

Workshop Fotograferen op locatie

Je wandelt al fotograferend door een stad of de prachtige natuur en je krijgt direct feedback op je foto’s. Deze fotopraktijkdag wordt op verschillende locaties in Nederland georganiseerd. Klik hier voor meer informatieKijk meteen in de agenda voor de startdata.

Ga naar de blogs voor meer informatie over functies en instellingen van je camera.

Cursus locaties in Maarssen

De basiscursus wordt gegeven in het MEC in Maarssenbroek. De vervolgcursus fotograferen en cursussen met een speciaal thema worden gegeven in de Draak in Maarssen. De privécursus en de cursus fotobewerken worden op onze eigen cursuslocatie in Maarssen gegeven.

 locatie beginners cursuslocatie beginners cursus