Privécursus fotograferen 

Je wilt leren fotograferen en ontdekken hoe je camera werkt maar een groepsles is niks voor jou, volg de basiscursus fotograferen dan privé en leer in korte tijd alle instellingen van je camera kennen. De privécursus fotograferen wordt overdag of 's-avonds gegeven. De dagcursus is één hele dag. De avondcursus is verdeeld over twee avonden. Als de datum die jou beter uitkomt in de agenda niet (meer) beschikbaar is dan is het soms mogelijk om een andere dag of avond in overleg te plannen. Je camera heeft veel instellingen, functies en knoppen en toch fotorgafeer je alleen op de automaatstand. Dat is natuurlijk zonde. Tijdens de basiscursus fotograferen leer je alles over diafragma, sluitertijd en iso, over lichtmeten, scherpstellen, scherptediepte, en nog veel meer. Zo ga je leren om je camera volledig te gebruiken. Alle aandacht is speciaal voor jou en het tempo wordt helemaal op jouw persoonlijke behoefte en leerdoel afgestemd. Zo krijg je de materie snel onder de knie. Je kunt meedoen als je een spiegelreflex-, compact-, systeem- of bridgecamera hebt met handmatige instelmogelijkheden.

Locatie: Maarssen
Dagcursus* = 1 lesdag** van 09.30u tot ca 15.30u (incl lunch).
Avondcursus = 2 lesavonden* van 19.30u tot ca 22.15u

*Tijdens de dagcursus is de lunch inbegrepen.
**Planning locatiedag in overleg. 

De privécursus kost € 225 pp en neem je nog iemand mee dan betaal je € 212,50 pp*, de factuur komt dan op naam van de eerste inschrijver (zie instructies op het inschrijfformulier). Is jouw gewenste datum niet beschikbaar, stuur dan even een mail.  Soms kan dan in overleg een extra datum worden geboekt. Kijk in de agenda voor de planning of schrijf je meteen in en doe deze maand nog mee. 

Waarom deze cursus

 • Flexibel te boeken.
 • Ook voor twee deelnemers te boeken.
 • Kort, bondig en leerzaam.
 • Les door praktijkervaren docent.
 • Veel persoonlijke aandacht.
 • Aangepast cursus tempo.
 • Rustige uitleg in begrijpelijke taal. C
 • Cursus is ook heel geschikt voor oudere fotografen.
 • Inhoud en leerdoel naar behoefte aan te passen.
 • Inclusief cursusdocument en praktijkdag.
 • Inclusief lunch tijdens de dagcursus.
 • Les in eigen cursusruimte.
 • Vrij parkeren.
 • Gemakkelijk bereikbaar.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je ook kijken bij de blogs.

Locatiedag

De privécursus is inclusief de locatiedag. Je gaat de basistechnieken die je hebt geleerd oefenen op locatie en je krijgt tips en adviezen die je meteen in de praktijk kunt uitproberen.  De locatiedag staat dus helemaal in het teken van veel fotograferen met toepassing van de technieken en compositie en is dus heel leerzaam. De locatiedag is meestal in de oude binnenstad van Utrecht maar kan in overleg soms ook op een andere locatie worden gepland. 

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen met weinig of geen kennis van fotografie. Het is voor deze cursus wel noodzakelijk om een camera te hebben die je ook handmatig kunt instellen. Je kunt de privécursus alleen volgen of je neemt nog iemand mee. 

Hoe herken je een camera die handmatig kan worden ingesteld?

Alle digitale camera die handmatig ingesteld kunnen worden op de P, A, S of M, voor Canon is dat Av en Tv, zijn geschikt voor deze cursus. Dit is gemakkelijk te herkennen aan het draaiwiel op de camera of op het display. 

privecursus fotograferendraaiwiel 1draaiwiel 2

Dieëtwensen voor de lunch

Voor de lunch (tijdens de dagcursus) wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld. 

Extra optie: In overleg kan de cursus ook bij je thuis worden georganiseerd*. In dat geval is het handig als jij de lunch regelt. *) vanaf 20km van Maarssen wordt dan € 0,39 per km berekend.

Hoe ziet de privécursus eruit

Tijdens de dagcursus behandelen we eerst alles over diafragma, sluitertijd en ISO. Ook kijken we dan naar de belangrijkste basisinstellingen van je camera. Na de lunch behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram en belichtingscompensatie. Je leert hoe je de metadata (gegevens) van je foto kunt analyseren om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. Ook wordt dan het verschil uitgelegd tussen JPG en RAW. De avondcursus bestaat uit twee avonden. De eerste avond wordt alles over diafragma, sluitertijd en iso uitgebreid uitgelegd. De tweede avond behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram, belichtingscompensatie e.d., dus alles wat ook tijdens de dagcursus wordt behandeld komt dan aan bod. Tijdens de locatiedag oefenen we alle basistechnieken in de praktijk en krijg je tips en adviezen voor het maken van mooie composities.

Wat kost de privécursus

De privécursus fotograferen kost € 225 pp. Dit is inclusief koffie en thee, een naslagdocument en lunch tijdens de dagcursus. De locatiedag is van 09.30uur tot 15.30uur en wordt in overleg gepland. En als je het leuk vindt om de cursus samen met nog iemand te volgen dan kan dat natuurlijk ook. Je betaalt dan € 212,50 pp.

Aanbieding tot en met september: € 199  of € 186,50 pp als je nog iemand meeneemt. 

 privecursus fotograferen