Workshop Basis Fotobewerken in Adobe Photoshop (één dag)

Je wilt een stap verder gaan met Photoshop. Adode Photoshop is, samen met Adobe Lightroom, het meest bekende programma om foto's in te bewerken. Het programma heeft zoveel functies, opties en gereedschappen waardoor bijna alles mogelijk is om foto's te bewerken. Toch heb je lang niet al die functies nodig en voor de basisbewerking van je foto's zal je misschien al werken met Camera Raw. Natuurlijk kun je de basisbewerking ook in Photoshop doen maar voor fotografen zit de kracht van Photoshop 'm in de retoucheerfuncties, selecteren en maskeren, lagentoepassingen, uitsnijden, rechtzetten en nog veel meer, die je naast de basisbewerking veel extra mogelijkheden geven om nog meer met je foto's te doen. En dat is voor iedere serieuze fotograaf een prachtige aanvulling. En daar gaat deze wokshop over. Je gaat aan de slag met je eigen foto's.

Doel van de cursus:

Tijdens deze workshop ga je leren hoe je eenvoudige bewerkingen kunt uitvoeren met de verschillende gereedschappen, functies en opties van Photoshop.

Voor wie:

Deze workshop is bedoeld voor iedereen met een beetje voorkennis van Adobe Photoshop. Basis ervaring met fotograferen is wel aan te raden. Geef op het inschrijformulier aan wat je ervaringsniveau is. Heb je geen ervaring met een fotobewerkingsprogramma, volg dan de workshop Kennismaken met Photoshop en Lightroom. Wil je meer leren over RAW, volg dan de workshop Werken met RAW

Te gebruiken bewerkingsprogramma

Tijdens de workshop werken we met Adobe Photoshop CC. Apperatuur is aanwezig. Het is niet noodzakelijk om je eigen laptop mee te nemen maar het mag natuurlijk wel zodat je  met je eigen apparatuur en programma kunt werken. Ook wordt aangeraden om de beschikking te hebben over Photoshop zodat je daar zelf meteen mee aan de slag kan.

Wat ga je leren 
(de workshop kan ook op specifieke wensen worden aangepast)

 • De basis aanpassingen zoals belichting, contrast, helderheid, levendigheid e.d. 
 • Werken met curven en niveau's.
 • Werken met de functie om de grootte van afbeeldingen mee aan te passen.
 • Uitsnedes maken waarbij je met de verhouding en vlakverdeling rekening houdt.
 • Je leert hoe je snel een foto recht kunt zetten.
 • Je leert het basisgebruik van lagen in Photoshop.
 • Je leert hoe aanpassingslagen werken en wat je ermee kunt.
 • Je gaat oefenen met selectietools zoals snelle selectie, lasso, toverstaf e.d.
 • Je gaat werken met de functie selecteren en maskeren, randen verfijnen, doeselaar e.d.
 • Je leert hoe je gemakkelijk storende elementen in je foto kunt weghalen met retoucheren en klonen.
 • Je leert hoe je eenvoudig foto's kunt omzetten naar Zwart wit.

Opzet van de workshop

Deze workshop is kleinschalig van opzet. Dat wil zeggen dat er maximaal twee deelnemers per workshop meedoen. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen specifieke vragen gemakkelijk worden behandeld. Ook is het mogelijk om de workshop af te stemmen op specifieke onderwerpen zodat daar alle aandacht aan wordt besteed.

Kosten:

De kosten zijn € 75 per persoon. Het cursusbedrag is inclusief broodlunch, koffie en thee en een n aslagdocument.Als je de basiscursus fotograferen en de basiscursus fotobewerken gelijktijdig boekt betaal je € 185. Bij twee inschrijvingen tegelijk betaal je € 172,50 per persoon.

Dieëtwensen

Voor de lunch wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld.