Workshop Basis Fotobewerken in Adobe Lightroom (één dag)

Je hebt ervoor gekozen om te gaan werken met Adobe Lightroom en je wilt daar meer over leren? Adode Lightroom is een krachtig programma om foto's mee te bewerken en ook om al je foto's in te ordenen en te organiseren. Lightroom is heel gebruikersvriendelijk en overzichtelijk en tijdens deze ééndaagse workshop leer je op eenvoudige en gestrucureerde manier de mogelijkheden van het programma kennen. Je gaat aan de slag met je eigen foto's.

Doel van de cursus:

Tijdens deze workshop leer je de belangrijkste functies van Lightroom kennen en toepassen en leer je hoe je je foto's op eenvoudige wijze kunt ordenen en structureren. Tijdens de workshop worden de modules Bibliotheek en Ontwikkelen behandeld (dit zijn de modules die voor fotobewerken worden gebruikt).

Voor wie:

Voor deze workshop is geen specifiekle basiskennis van Lightroom nodig. Wel is enige ervaring met fotograferen aan te raden. Geef op het inschrijformulier aan wat je ervaringsniveau is. Heb je geen nog geen ervaring met een fotobewerkingsprogramma volg dan de workshop Kennismaken met Photoshop en Lightroom. Wil je meer leren over RAW, volg dan de workshop Werken met RAW.

Te gebruiken bewerkingsprogramma

Tijdens de workshop werken we met Adobe Lightroom Classic CC. Apperatuur is aanwezig. Het is niet noodzakelijk om je eigen laptop mee te nemen maar het mag natuurlijk wel zodat je met je eigen apparatuur en programma werkt. Ook wordt aangeraden om de beschikking te hebben over Lightroom zodat je daar thuis zelf mee aan de slag kan.

Wat ga je leren
(de workshop kan ook op specifieke wensen worden aangepast).

 • Je maakt kennis met de functies van Lightroom.
 • Je leert hoe je foto's moet importeren.  
 • Je leert hoe je je foto's kunt categoriseren, labellen, stapelen, slimme selecties maken, verzamelingen e.d. 
 • Je gaat foto's bewerken in de module Bibliotheek met Snel ontwikkelen
 • Je leert hoe je trefwoorden kan toevoegen.
 • Je gaat foto's bewerken in de module Ontwikkelen. 
  (belichting, helderheid, contrast, kleurbeheer, verscherpen, ruisreductie e.d.).
 • Je leert hoe je snel een foto recht kunt zetten.
 • Je leert hoe je uitsnedes kunt maken.
 • Je gaat aan de slag met de functies: vlekken verwijderen, rode ogencorrectie, verschillende filters, radiaalfilter en aanpassingspenseel.
 • Je leert hoe je eenvoudig foto's kunt omzetten naar Zwart wit.
 • Je leert hoe je je foto's kunt exporteren (en hoe je eenvoudig een watermerk kunt toevoegen).

Opzet van de workshop

De workshop is kleinschalig van opzet. Dat wil zeggen dat er maximaal twee deelnemers per workshop meedoen. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen specifieke vragen gemakkelijk worden behandeld. Ook is het mogelijk om de workshop af te stemmen op specifieke onderwerpen zodat daar alle aandacht aan wordt besteed.

Kosten:

De kosten zijn € 75 per persoon. Het cursusbedrag is inclusief broodlunch, koffie en thee en een naslagdocument. Als je de basiscursus fotograferen en de basiscursus fotobewerking gelijktijdig boekt betaal je € 185. Bij twee inschrijvingen tegelijk betaal je dan € 172,50 per persoon.

Dieëtwensen

Voor de lunch wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld.