Workshop kennismaken met Fotobewerken (één dag)

Lijkt fotobewerken je leuk maar maar heb je geen idee wat je met programma's als Photoshop of Lightroom kunt doen? Volg dan deze ééndaagse workshop. Je maakt kennis met Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Camera RAW en Bridge en je ontdekt wat je met deze programma's allemaal kunt doen.

Digitaal fotograferen vraagt soms extra bewerking in een fotobewerkings programma zoals Adobe Photoshop of Adobe Lightroom. En nabewerken is zelfs noodzakelijk als je in RAW fotografeert. Tijdens deze workshop leer je de verschillen en overeenkomsten tussen deze programma's en je maakt kennis met de belangrijkste basisfuncties om foto's te bewerken en leer je basisbegrippen kennen en toepassen. Je gaat zelf aan de slag met je eigen foto’s en je leert hoe je eenvoudige handelingen kunt toepassen. We gaan tijdens deze workshop niet in op complexe bewerkingen.

Deze workshop wordt overdag gegeven en er doen maximaal twee deelnemers tegelijk mee.

 

 cursus 16

Locatie voor workshops fotobewerken in Maarssen

Doel van de cursus:

Met deze workshop maak je kennis met de werking en de belangrijkste functies van Adobe Photoshop en Adobe Lightroom Classic CC, Camera RAW en Bridge. We doen een paar eenvoudige oefeningen waarmee je snel leert om zelf foto's te bewerken.

Voor wie:

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geen of nauwelijks kennis heeft van Photoshop of Lightroom en meer wilt weten over over wat je met deze programma's kunt doen om meer uit je foto's te halen. Om mee te doen is voorkennis dus niet noodzakelijk maar enige basiskennis met fotograferen is wel aan te raden. Heb je deze kennis al, volg dan de workshop kennismaken met Camera RAW, Werken met Adobe Photoshop of Werken met Adobe Lightroom

Te gebruiken bewerkingsprogramma

Tijdens de workshop werken we met Adobe Photoshop CC en Adobe Lighroom Classic CC. Om mee te doen is het niet noodzakelijk om een laptop mee te nemen. Ook is het niet nodig om (al) een fotobewerkingsprogramma te hebben. Je kunt met deze workshop juist gaan ontdekken welke programma je prettig vind om mee te gaan werken. Je kunt dus later een keuze maken.  

Globale inhoud van de workshop (kan ook aan specifieke wensen worden aangepast)

  • We kijken naar de belangrijkste funties van Photoshop CC en Lightroom die je nodig hebt voor het bewerken van je foto's.
  • Je leert hoe je met Bridge heel snel selecties kunt maken en hoe je eenvoudig vanuit Bridge naar Photoshop en Camera RAW kunt schakelen.
  • We kijken wat je je allemaal met Camera RAW kunt doen.
  • Je leert hoe je foto's kunt importeren en exporteren in Lightroom.
  • We kijken naar de verschillen en overeenkomsten van Photoshop en Lightroom.

Kosten:

De kosten zijn € 75 per persoon. Het cursusbedrag is inclusief broodlunch, koffie en thee en een naslagdocument. Als je de basiscursus fotograferen en de basiscursus fotobewerking gelijktijdig boekt betaal je € 185. Bij 2 inschrijvingen tegelijk betaal je € 172,50 per persoon. 

Dieëtwensen

Voor de lunch wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld.