Privé cursus fotograferen

Wil je leren fotograferen maar wil je dat niet in een groep doen, dan kun je cursus ook privé volgen. De privécursus fotograferen wordt overdag en 's-avonds gegeven (zie agenda). De dagcursus is één dag van 09.30u tot 15.30u. De avondcursus is verdeeld over twee avonden. Als de datum die jou beter uitkomt in de agenda niet beschikbaar is dan is het soms mogelijk om een andere dag of avond in overleg te plannen. Tijdens de privécursus is alle aandacht speciaal voor jou en het tempo wordt helemaal op jouw persoonlijke behoefte en leerdoel afgestemd. Zo krijg je de materie snel onder de knie. Tijdens de privécursus (dagcursus) is de lunch inbegrepen.

Locatie praktijkdag

De privécursus kan ook worden gecombineerd met een praktijkdag. Deze dag kan meteen  worden geboekt. Je gaat  de basistechnieken die je hebt geleerd oefenen op locatie en je krijgt tips en adviezen die je meteen in de praktijk kunt uitproberen.  Deze dag staat dus helemaal in het teken van veel fotograferen met toepassing van de technieken en compositie en is dus heel leerzaam. De locatiedag is meestal in de oude binnenstad van Utrecht maar kan in overleg soms ook op een andere locatie worden gepland. 

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen met weinig of geen kennis van fotografie. Het is voor deze cursus wel noodzakelijk om een camera te hebben die je ook handmatig kunt instellen. Je kunt de privécursus alleen volgen of je neemt nog iemand mee. 

Dieëtwensen

Voor de lunch (tijdens de dagcursus) wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld. 

Extra optie: In overleg kan de cursus ook bij je thuis worden georganiseerd*. In dat geval is het handig als jij de lunch regelt. *)vanaf 20km van Maarssen wordt dan € 0,39 per km berekend.

Hoe ziet de privecursus eruit

Tijdens de dagcursus behandelen we eerst alles over diafragma, sluitertijd en ISO. Ook kijken we dan naar de belangrijkste basisinstellingen van je camera. Na de lunch behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram en belichtingscompensatie. Je leert hoe je de metadata (gegevens) van je foto kunt analyseren om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. Ook wordt dan het verschil uitgelegd tussen JPG en RAW. De avondcursus bestaat uit twee avonden. De eerste avond wordt alles over diafragma, sluitertijd en iso uitgebreid uitgelegd. De tweede avond behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram, belichtingscompensatie e.d., dus alles wat ook tijdens de dagcursus wordt behandeld komt dan aan bod.

Wat Kost de privecursus

De privécursus fotograferen kost exclusief de locatie praktijkdag € 175 per persoon. Dit is inclusief koffie en thee, een naslagdocument en lunch (geldt voor de dagcursus).  Boek je de privécursus meteen in combinatie met de locatie praktijkdag, dan betaal je € 262,50 pp en hier zit de koffie, thee en lunch dan bij inbegrepen.  En als je het leuk vindt om de cursus samen met iemand anders te volgen dan kan dat natuurlijk ook.

*Voor privecursussen gelden geen arrangementskortingen