De privecursus fotograferen wordt altijd overdag gegeven (zie agenda). Als de datum die jou beter uitkomt in de agenda niet beschikbaar is dan is het soms mogelijk om een andere dag in overleg te plannen. De locatie praktijkdag is onderdeel van de cursus en die dag wordt in overleg met jou gepland. Tijdens de privecursus is alle aandacht speciaal voor jou en het tempo wordt helemaal op jouw persoonlijke behoefte en leerdoel afgestemd. Zo krijg je de materie snel onder de knie. Tijdens de privecursus is de lunch inbegrepen.

cursus 16 

Locatie voor privecursus in Maarssen

Doelgroep
Deze cursus kan door iedereen weinig of geen kennis van fotografie, worden geboekt. Je kunt de privecursus alleen volgen of je neemt nog iemand mee.

Dieëtwensen (voor de privecursus)
Voor de lunch wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld. 

Extra optie: In overleg kan de cursus ook bij je thuis worden georganiseerd*. In dat geval is het handig als jij de lunch regelt. *)vanaf 20km van Maarssen wordt dan € 0,39 per km berekend.

Hoe ziet de cursus eruit
In de ochtend behandelen we alles over Diafragma, Sluitertijd en ISO. Ook kijken we dan naar de belangrijkste basisinstellingen van je camera. Na de lunch behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram en belichtingscompensatie. Je leert hoe je de metadata (gegevens) van je foto kunt analyseren om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. Ook wordt dan het verschil uitgelegd tussen JPG en- RAW fotobestanden.

En bij deze cursus hoort ook de locatiedag waarop je alles in de praktijk gaat toepassen. Deze dag staat dus helemaal in het teken van veel fotograferen met toepassing van de technieken en compositie en is dus heel leerzaam. De locatiedag is meestal in de oude binnenstad van Utrecht maar kan in overleg ook op een andere locatie worden gepland.

Kosten privecursus
De privecursus fotograferen kost € 175 per persoon. Het cursusbedrag is inclusief koffie en thee, een naslagdocument en lunch op de lesdag. De lunch tijdens de locatiedag is niet inbegrepen.