Wat voor type fotograaf ben ik eigenlijk?

Als beginnend fotograaf is het goed om zoveel mogelijk te fotograferen wat voor jou interessant is; bijvoorbeeld landschap, straatfotografie, macro of wildlife. In die fase leer je allerlei verschillende facetten van de fotografie. Dat is belangrijk, omdat je een indruk krijgt van je (begin)situatie en mogelijkheden van de fotografie. Zonder dat je je daar bewust van bent werk je dan al aan een eigen stijl. En de volgende fase zal dan zijn de manier waarop je fotografeert. Vind je close-ups of details jouw ding, of zijn het de overzichtsfoto's die jou het meest aanspreken.

Waar gaat het tijdens deze workshop over

Aan de hand van fotovoorbeelden laat jij zien wat jij het liefst fotografeert en zoeken we gaandeweg naar het antwoord op de vraag wat voor type fotograaf jij bent. Dat hoeven niet je beste foto's te zijn maar wel foto's waar je als fotograaf trots op bent of die iets voor jou betekenen. Aan de hand van jouw uitleg en die van de andere deelnemers proberen we scherp te krijgen waar jij in je fotografie staat. 

De workshop bestaat uit twee avonden en een locatiedag tussen de eerste en tweede lesavond.

 

cursus 10

Groepsimpressie

Lesavond 1

  • Voorstellen aan de hand van meegenomen foto's die iets over jou zeggen.
  • Presentatie: Uitleg van de verschillende fotostijlen met fotovoorbeelden (objectief) en  ‘het beeld achter de foto’ (subjectief).
  • Toelichting van de opdrachten.
  • Uitleg van de 4 belangrijkste beeldelementen (Beschrijven, Analyseren, Interpreteren, Waarderen). 
  • Waar zie jij jezelf als fotograaf, welke stijlen herken je, welke wil je (verder) verdiepen en waarom (wat is/wordt jouw ‘handschrift’). 
  • Uitleg lesavond 2.

Lesavond 2

  • Presentatie van de gemaakte foto's op basis van de opdrachten. De deelnemers geven zelf de uitleg van hun fotostijl. Hier komen de vragen voorbij als: Hoe zie jij je eigen stijl waarin wil je ontwikkelen en waardoor komt dit.

 

013 OOR3651cursus 5

Voor wie

Iedereen die meer over zijn of haar fotostijl wilt leren ontdekken of zichzelf de vraag stelt waarom een bepaalde stijl van fotograferen zo aantrekt, kan aan deze workshop deelnemen. Wel is het aan te raden om enige basiskennis van de fotografie te hebben. 

Waar en wanneer

De cursus wordt gegeven op 2 woendagavonden en de locatiedag is op zaterdag (ochtend of middag). De cursusavonden zijn in Maarssen en de locatiedag wordt tijdens de eerste cursusavond bekend gemaakt.

Aantal deelnemers

Het aantal aanmedlngen voor deze cursus is 8 deelnemers. De cursus gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

Wat kost het 

De prijs is € 165 per deelnemer. Dit is inclusief koffie/thee op de cursusavonden en de locatiedag en een hand-out.

Aanmelden

Via de agenda