Project senioren Portret

Ik maak portretfoto’s van senioren die zelfstandig wonen, bijvoorbeel in een zorginstelling. Met de foto's laat ik de talenten en  de karakteristieke eigenschappen van de geportretteerde(n) mooi en spontaan naar voren komen. De foto’s maak ik altijd op locatie (dus geen studiowerk). Iedereen heeft wel één of meerdere bijzondere talenten of hobby's en soms wordt vergeten dat ouderen die ook hebben gehad of nog steeds hebben. En dat willen ze ook heel graag laten zien en erover praten. Dat levert prachtige momenten op en aansprekende foto's. Soms ontstaan door de foto's ook heel mooie contacten tussen ouderen met  hetzelfde talent of dezelfde hobby. Tijdens het fotograferen komen soms ook spontaan, prachtige en ontroerende verhalen over vroeger en over werk, want ook ouderen vinden het prachtig om daar gepassioneerd over te praten. En ik vind het mooi om die momenten vast te leggen.

Wat gebeurt er met de foto's:

Op de eerste plaats zal alles in overleg en met toestemming met de betrokkenen plaatsvinden. Voor mij zijn de foto's bedoeld voor opbouw van een portfolio. Dat gebruik ik op mijn website. Soms gebruik ik ook foto's op social media (FB, LinkedIn, Instagram). Maar zorginstellingen vinden het soms ook belangrijk om talenten en passies van hun bewoners in de 'spotlights' te zetten en organiseren foto exposities. Dat is een prachtige gelegenheid om iedereen (medebewoners, familie, vrienden) mee te laten genieten van de talenten en passies van de geportretteerden. En soms wordt er ook gevraagd om de foto's samen te brengen in een prachtig foto album voor in de gezamelijke ruimtes zodat er nog meer mensen van de foto's kunnen genieten. 

Hoe ga ik te werk:

De portretshoot krijgt altijd alle aandacht die nodig is om een mooie en ontspannen sfeer te creëren. Daarom is het voor mij belangrijk om voorafgaande aan het fotograferen de tijd te nemen voor een persoonlijk kennismaking. Het is dus geen haastklus. Na de kennismaking ga ik aan de slag. 

Wie kunnen er meedoen:

De doelgroep voor het project Seniorenportret zijn senioren die zelfstandig wonen. Dit kan dus ook zijn in een aanleunwoning, bejaardenhuis, zorginstelling, e.d. En mensen met bijzondere talenten en hobbys' die dat willen delen.

Interesse?

Stuur een mail. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

  • 00_OOR8433
   
      Klik op afbeelding