Productieproces fotograferen ipv beschrijven werkt soms beter

Werken voor jouw onderneming de traditionele procesbeschrijvingen en getekende processchema's niet optimaal en overzien je medewerkers niet het totale productieproces? Dan ga ik voor je aan de slag. Als procesvisualist breng ik de belangrijkste stappen van het proces met foto's in beeld. Met gedetailleerde foto's laat ik duidelijk iedere stap van het proces zien en krijg je meteen zicht op de belangrijkste handelingen. Je ziet wat goed gaat en waar verbeteringen in het proces kunnen worden doorgevoerd. Ook kunnen de foto's als extra toegevoegde waarde dienen op bestaande procesbeschrijvingen. Maar niet alleen dat. De foto's gebruik je ook voor je website, presentatie of brochure. Zo laat je je relaties en klanten zien wat je doet. Natuurlijk, het een cliché maar één foto zegt nu eenmaal meer dan 1000 woorden.  

Wat kan ik voor je betekenen

Regelmatig krijg ik de vraag om toe te lichten ik versta onder procesvisualisatie en dat doe ik natuurlijk graag. Ik ben vele jaren werkzaam geweest in het bedrijfsleven als procesverbeteraar. In die rol inventariseerde ik processen, beschreef ik ze, deed ik verbetervoorstellen en ontwikkelde ik nieuwe processen. Ik lette daarbij vooral op mogelijke risico's, keek naar wat goed ging maar vooral ook wat, vanuit het oogpunt van de klant, beter zou kunnen. Vaak voldeden die beschrijvingen, vooral bij administratieve processen. Maar bij operationele productieprocessen werkten de beschreven processen niet (altijd) omdat juist in die sector mensen visueel zijn ingesteld. En dat is precies wat ik nu doe als procesvisualist. Ik fotografeer iedere stap in de procesketen, laat zien waar risico's zitten en wat er bij overdrachten gebeurt. Ik overzie als 'buitenstaander' situaties die medewerkers niet (meer) zien of als gewoon zijn gaan beschouwen. Dat is mijn vak. Door te visualiseren met gedetailleerde foto's en daarmee het proces te analyseren en te bespreken ziet iedereen al heel snel wat er aan de hand is en waar verbetering te behalen valt. Dit is in het kort wat ik versta onder procesvisualisatie en dit wil ik natuurlijk heel graag verder toelichten tijdens een persoonlijke kennismaking.

Je kunt mij inhuren voor kleine projecten van een paar uur, voor één dag of voor meerdaagse en omvangrijke projecten zowel binnen als buiten Nederland. 

 

  • airtransport-001
    klik op de foto voor het portfolio