Workshop Fotograferen in de natuur op Landgoed Haarzuilens

Deze workshop kost € 89 pp of € 80 pp vanaf twee inschrijvingen. Meld je hier aan.

Onder de rook van Utrecht ligt het unieke natuurgebied Haarzuilens. Deze prachtige locatie heeft mooie vergezichten en wandelpaden die je dwars door de landerijen heen voeren. Er zijn talloze vogels, hazen en andere dieren te ontdekken. Ik ben er vaak te vinden en het is er beslist heerlijk vertoeven en te genieten van de omgeving. Tijdens deze workshop maken we een mooie fotowandeling. Je krijgt uitgebreid uitleg over de basistechnieken van je camera en hoe je goed belichte en haarscherpe foto's kunt maken. Dit ga je meteen in de praktijk uitproberen aan de hand van leuke en leerzame opdrachten. Voor fotograferen in de natuur komt het aan op goed kijken, wat levert een aansprekende en boeiende foto op en op snelheid voor de actie om dieren scherp op de foto te krijgen. Vind je fotograferen leuk en wil je in een mooie omgeving meer leren over de instellingen van je camera en hoe je mooie foto's maakt, wandel dan mee.

workshopfotograferen in de natuur

Wanneer: 

Zie agenda of datum in overleg via het contactformulier.

Start 10uur einde 16uur, lunchpauze rond 12u. Neem je je eigen lunchpakket mee dan kun je die nuttigen bij de Geertjes Hoeve of je gebruikt de lunch met biologische producten van de Hoeve.
Maximaal vier deelnemers.
Prijs: € 89 per persoon (inclusief koffie/thee bij ontvangst). 
Schrijf je je met twee of meer tegelijk in dan betaal je € 80 pp. 
Startlocatie: Geertje's Hoeve Haarzuijlens

Foto-opdrachten:

Tijdens de workshop krijg je uitleg over camera-instellingen en compositieregels en opdrachten om te oefenen en die je zelfstandig gaat uitwerken. De opdrachten zijn in een hand-out duidelijk beschreven. Aan de hand daarvan wordt je uitgedaagd om verschillende thema's die betrekking hebben op de locatie, op jouw eigen creatieve manier in beeld te brengen. Op de foto's wordt door de docent later via ons eigen besloten platform uitgebreide feedback gegeven.

Waarom deze workshop:

  • Persoonlijke 1 op 1 aandacht en begeleiding door een professionele fotograaf. 
  • Altijd een kleine groep voor maximale persoonlijke aandacht.
  • Je hebt leuke en actieve fotodag.
  • Je gaat aan de slag met leuke en uitdagende fotoopdrachten.
  • Je krijgt veel tips en adviezen over camerainstellingen en compositieregels.
  • Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.
  • Na afloop krijg je uitgebreide feedback op de foto's via besloten platform (via persoonlijke code).
  • Ook na afloop van de cursus heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat fotograferen met je doet:

Fotografie geeft ontspanning en met een camera in de aanslag ga je op een andere manier naar de omgeving om je heen leren kijken. Je gaat je eigen crerativiteit ontdekken en ook ervaren hoe anderen naar een onderwerp kijken en dat misschien op een heel eigen manier in beeld brengen. Dat is niet alleen inspirerend maar het geeft ook energie en je ontdekt misschien wel de nieuwe creatieve kanten van anderen.

Niveau:

Basis & iedereen die fotograferen in de natuur leuk vindt. Om aan deze workshop mee te doen wordt aangeraden wel iets van de basistechnieken af te weten.

Doelgroep:

Deze workshop is geschikt voor iedereen, ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met natuurfotografie wilt leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. 

Groepen en bedrijven:

De workshop kan ook voor groepen tot maximaal 6 deelnemers worden geboekt, bijvoorbeeld personeelsverenigingen, fotoverenigingen, bedrijven. Vraag via het contactformulier informatie op over mogelijkheden en prijzen.

Wat heb je nodig (ook bij minder goed weer):

Een camera die je handmatig kunt instellen bijv een spiegelreflex camera of systeem camera. Een statief is handig maar niet noodzakelijk. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden (mochen de weeromstandigheden echt heel slecht zijn dan wordt in overleg meteeen een nieuwe datum gepland).

Zelf een idee?

Dat kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld iemand verrassen vanwege een speciale gelegenheid of gewoon zomaar of vind je het leuk om met een groep fotovrienden een dag te organiseren, dan denk ik graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Vraag informatie op via het contactformulier.