Workshop Avondfotografie

Vind je het lastig om te fotograferen met weinig licht? Volg dan de workshop avondfotografie. Zijn je foto's te donker en zijn ze niet scherp. Vaak heeft dit te maken met een verkeerde ISO instelling en ook de sluitertijd zal in de meeste gevallen te lang zijn om een scherpe foto te maken. Het gebruik van de flitser lijkt voor de hand te liggen maar ook dat levert in veel gevallen geen mooie foto op. Zeker wanneer je de ingebouwde flitser van je camera gebruikt. Bij avondfotografie zal je dus iets moeten afweten van de instellingen van je camera om een goed resultaat te krijgen. Tijdens de workshop avondfotografie leer je de basistechnieken waarmee je een goede foto kunt maken onder lastige lichtomstandigheden. Eerste krijg je uitleg over de instellingen van je camera, hoe iso werkt en over  diafragma- en sluitertijdwaardes die je hierbij gebruikt. Daarna gaan we hiermee in de praktijk oefenen. Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die ik naderhand met je bespreek via internet. Ken je de basistechnieken van fotograferen al en wil je beter leren fotograferen onder lastige lichtomstandigheden, schrijf je hier in en doe mee met deze leuke leuke en leerzame workshop.

workshop avondfotografieworkshop avondfotografie

Wanneer: 

Zie planning agenda
Start 19.30uur einde 22.15uur. 
Maximaal zes deelnemers.
Prijs: € 65 per persoon (inclusief koffie/thee + nabespreken foto's)
Cursuslocatie: Centrum Maarssen
De inleiding wordt gegeven in De Gouden Draak, Langegracht 45, 3601 AK Maarssen

Niveau

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met avondfotografie wilt leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop kan ook door groepen worden geboekt (minimaal vier deelnemers), bijvoorbeeld personeelsverenigingen, fotoverenigingen, bedrijven.

Wat heb je nodig

Een camera die je handmatig kunt instellen bijv een spiegelreflex, systeem of compactcamera. Een flitser en stafief is handig maar niet noodzakelijk. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden.