Workshop portretfotografie

Portretfotografie is verreweg het meest geliefde foto thema. Op vrijwel de meeste foto's komen wel personen voor. Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om foto's te maken en veel daarvan zijn portretten van kinderen, partners of andere personen die interessant  zijn om vast te leggen. Meestal zijn dit snelle kiekjes die als herinnering perfect zijn. Maar wanneer je meer wilt bereiken met een portretfoto dan komt er meer bij kijken dan het maken van een snel gemaakte foto. 

Lijkt het je ook leuk om met portretfotografie aan de slag te gaan en de verschillende facetten te leren, meld je dan aan via het inschrijfformulier. En als je eerst nog vragen hebt, stuur dan even een mail met het contactformulier.

Tijdens de workshop portretfotografie ga je ontdekken hoe je mooie en aansprekende portretfoto's maakt. Onder begeleiding van twee ervaren docenten oefen je de verschillende belichtingstechnieken en compositieregels. Je krijgt uitleg over de camera instellingen zodat de foto die je maakt perfect belicht en scherp is, hoe je gebruik maakt van het aanwezige licht, wanneer je het goede moment pakt, waar je op moet letten bij houding en lichaamstaal, over het gebruik van objectieven en over het nabewerken van je foto's. Je gaat zelf aan de slag met studioflitsers en achtergronden maar eventueel ook met je eigen flitser. En tijdens de workshop is een model aanwezig of je neemt zelf een model mee.

Opzet van de workshop Portreffotografie

De workshop portretfotografie bestaat uit drie onderdelen. Eerst krijg je aan de hand van een presentatie uitgebreid uitleg over de technische en inhoudelijke kant van portretfotografie. Daarna ga je, met de docent aan je zijde, zelf aan de slag met met je model waarbij flitsapperatuur en een achtergrond tot je beschikking staan. Je oefent ook hoe je met het aanwezige licht kunt werken. De foto's die je tijdens de shoots maakt ga je nabewerken in een fotobewerkingsprogramma. Wij gebruiken Camera RAW van Photoshop of Lightroom Classic. We bespreken op dat moment ook de technische en inhoudelijke kant van de foto en krijg je adviezen waarmee je meteen je vaardigheden in de epraktijk kunt te vergroten. Je krijgt alle foto's die je tijdens de workshop hebt gemaakt digitaal mee zodat je daar zelf ook nog mee aan de slag kunt.

Aantal deelnemers en kosten

Aan de workshop portretfotografie doen maximaal 2 deelnemers mee. De kosten zijn € 225 pp. Dit is inclusief koffie/thee en ook de lunch is inbegrepen. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je hebt alle ruimte voor vragen en alle tijd om alles rustig te oefenen. Je fotografeert met je eigen camera en je maakt gebruik van de aanwezige flitsapparatuur, statieven en atrtibuten. Heb je zelf een statief dan kun je die ook meenemen. Onze unieke opzet is dat je na afloop van de workshop onbeperkt de mogelijkheid houdt om vragen over fotografie of fotobewerken te stellen als je later ergens niet uitkomt. 

Locatie: Maarssen(broek)
Tijd: van 09.30u tot 16u. 
Wanneer: zie agenda 
Aantal deelnemers: 2
Niveau: beginnende portretfotograaf

Belangrijk om te weten

Om aan de workshop portretfotografie mee te doen is het belangrijk dat je een camera hebt die je handmatig kunt instellen en dat je iets van de basistechnieken van fotograferen afweet zoals diafragma, sluitertijd en iso maar ook over autofocus en scherpstellen en dat je daar ook mee kunt fotograferen. Camera's die  geschikt zijn de spiegelreflexcamera en systeemcamera en sommige modellen van de compact- en bridgecameraHet is belangrijk dat je camera een flitsschoentje heeft (zit bovenop de body) om de zender van de flitsers op te kunnen bevestigen. Weet je niet zeker of je camera geschikt is, neem dan eerst even contact op.

Zelf een model meenemen

Wil je oefenen met een eigen model bijvoorbeeld dochter/zoon/vriend/vriendin dan is dat ook mogelijk. In overleg kun je kunt dan één model meenemen. 

 workshop portretfotografieworkshop portretfotografie