Workshop fotograferen in Dordrecht

Deze workshop kost € 89 pp of € 80 pp vanaf twee inschrijvingen. Meld je hier aan.

Dordrecht is een prachtige historische stad met statige panden met prachtige gevels, grachten, op de driespong van drie grote rivieren: De oude Maas, de Noord en de Beneden Merwede. Dordrecht biedt voor fotografen veel plekken om ontdekt en gefotografeerd te worden. Tijdens deze workshop fotograferen in een stedelijke omgeving neem ik je mee op een mooie fotowandeling langs tal van fotogenieke plekken. Al wandelend leer je hoe je de mooie foto's kunt maken en welke instellingen van je camera het best passen bij die situatie. Je leert alles over belichting, scherpstellen brandpuntafstand, scherptediepte en nog veel meer. De tips en feedback die je van mij krijgt, kun je meteen in de praktijk toepassen. Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die een impressie geeft van Dordrecht en die bespreek ik naderhand met je via email. Wil je meer leren over de basistechnieken van fotograferen maar heb je geen tijd of zin om een meerdaagse fotocursus te volgen, doe dan mee met deze leuke en leerzame workshop.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je kijken bij de blogs.

Workshop Fotograferen in DordrechtWorkshop fotograferen in Dordrecht

Wanneer:

Zie agenda

of datum in overleg via het contactformulier.

Ontvangst van 09.30u, start wandeling 10uur tot ca 16uur met lunchpauze rond 12u. 
Neem je eigen lunchpakket mee of zoek een leuk tentje, in Dordrecht zijn er voldoende te vinden.
Maximaal zes deelnemers.
Prijs: € 89 per persoon (inclusief koffie/thee bij ontvangst)
Schrijf je je met twee of meer in dan betaal je € 80 pp. 

Startlocatie: Centre Ville, Dordrecht 

Foto-opdrachten:

Tijdens de workshop krijg je naast uitleg over camera-instellingen en compositieregels ook opdrachten die je zelfstandig gaat uitwerken. De opdrachten zijn in een hand-out duidelijk beschreven. Aan de hand daarvan wordt je uitgedaagd om verschillende thema's die betrekking hebben op de locatie, op jouw eigen creatieve manier in beeld te brengen. Op de foto's wordt door de docent later via ons eigen digitale platform uitgebreide feedback gegeven.

Waarom deze workshop

  • Persoonlijke 1 op 1 aandacht en begeleiding door een professionele fotograaf. 
  • Altijd een kleine groep voor maximale persoonlijke aandacht.
  • Je hebt leuke en actieve fotodag.
  • Je gaat aan de slag met leuke en uitdagende fotoopdrachten.
  • Je krijgt veel tips en adviezen over camerainstellingen en compositieregels.
  • Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.
  • Na afloop krijg je uitgebreide feedback op de foto's via besloten platform (met persoonlijke inlogcode).
  • Ook na afloop van de cursus heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat fotograferen met je doet:

Fotografie geeft ontspanning en met een camera in de aanslag ga je op een andere manier naar de omgeving om je heen leren kijken. Je gaat je eigen crerativiteit ontdekken en ook ervaren hoe anderen naar een onderwerp kijken en dat misschien op een heel eigen manier in beeld brengen. Dat is niet alleen inspirerend maar het geeft ook energie en je ontdekt misschien wel de nieuwe creatieve kanten van anderen.

Niveau:

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Individuele deelname:

Gaat door bij minimaal 2 deelnemers. Deze workshop is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf die zijn of haar fotovaardigheden met stedelijke fotografie wil leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop kan ook als besloten groep worden geboekt (minimaal vier deelnemers). Enige kennis van de basisinstellingen van de camera wordt aanbevolen.

Groepen:

Deze workshop kun je ook als groep tot maximaal 6 deelnemers boeken bijvoorbeeld als personeelsvereniging, fotoverenigingen, bedrijfsdag, enz. De invulling van deze dag kan altijd in overleg worden afgestemd. Vraag hier meer informatie op.

Wat heb je nodig (ook bij iets mindere weersomstandigheden):

Een camera die je handmatig kunt instellen bijv een spiegelreflex, systeem of compactcamera. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden (mochten de weeronstandigheden echt heel slecht zijn dan wordt in overleg meteen een nieuwe datum gepland).

Zelf een idee?

Dat kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld iemand verrassen vanwege een speciale gelegeheid of gewoon zomaar of vind je het leuk om met een groep fotovrienden een dag te organiseren, dan denk ik graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Laat je idee even weten via het contactformulier.