Workshop fotograferen in Leiden

Deze workshop kost € 89 pp of € 80 pp vanaf 2 inschrijvingen.

Slenteren door Leiden en op zoek naar fotogenieke plekken. Dat is wat je met deze fotoworkshop gaat doen. Leiden kent een rijke historie heeft mooie grachten en talloze unieke hofjes. Tijdens deze workshop neem ik je mee op een mooie fotowandeling langs tal van fotogenieke plekken. Al wandelend leer ik je hoe je de mooiste foto's kunt maken en welke instellingen van je camera het best passen bij die situatie zoals belichting, scherptediepte, brandpuntafstand, lichtmeten, enz. Ik geef je tips en feedback en die kun je meteen in de praktijk toepassen. Tijdens deze leerzame en leuke praktijk gerichte workshop leer je de mogelijkheden van je camera beter kennen en laat ik je zien hoe je mooiere composities kunt maken. Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die een impressie geeft van Leiden en die ik naderhand met je bespreek via internet. Wil je meer leren over de basistechnieken van fotograferen maar heb je geen tijd of zin om een meerdaagse fotocursus te volgen,schrijf je hier in en doe mee met deze leuke en leerzame workshop.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je kijken bij de blogs.

Workshop fotograferen in LeidenLeiden

Planning 

Zie agenda
of datum in overleg via het contactformulier
Ontvangst va 09.30 en start wandeling om 10uur tot ca 16uur met lunchpauze rond 12u.
Neem je je eigen lunchpakket mee of zoek een leuk tentje, in Leiden zijn er voldoende te vinden.
Maximaal zes deelnemers.
Prijs: € 89 per persoon (inclusief koffie/thee bij ontvangst).
Schrijf je je met twee of meer tegelijk in dan betaal je € 80 pp. 
Startlocatie: Stadscafé de Werff, Leiden.

Tijdens de workshop krijg je naast uitleg over camera-instellingen en compositieregels ook fotoopdrachten die je zelfstandig gaat uitwerken. De opdrachten zijn in een hand-out duidelijk beschreven. Aan de hand daarvan wordt je uitgedaagd om verschillende thema's die betrekking hebben op de locatie, op jouw eigen creatieve manier in beeld te brengen. Op de foto's wordt door de docent later via ons eigen digitale platform uitgebreide feedback gegeven.

Waarom deze workshop:

  • Persoonlijke 1 op 1 aandacht en begeleiding door een professionele fotograaf.
  • Altijd een kleine groep voor maximale persoonlijke aandacht.
  • Je hebt leuke en actieve fotodag.
  • Je gaat aan de slag met leuke en uitdagende fotoopdrachten.
  • Je krijgt veel tips en adviezen over camerainstellingen en compositieregels.
  • Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.
  • Na afloop krijg je uitgebreide feedback op de foto's via besloten platform (met persoonlijke inlogcode).
  • Ook na afloop van de cursus heb je altijd de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wat fotograferen met je doet:

Fotografie geeft ontspanning en met een camera in de aanslag ga je op een andere manier naar de omgeving om je heen leren kijken. Je gaat je eigen crerativiteit ontdekken en ook ervaren hoe anderen naar een onderwerp kijken en dat misschien op een heel eigen manier in beeld brengen. Dat is niet alleen inspirerend maar het geeft ook energie en je ontdekt misschien wel de nieuwe creatieve kanten van anderen.

Niveau:

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Individuele deelname:

De workshop gaat door bij minimaal 2 deelnemers.Deze workshop is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met stedelijke fotografie wil leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop kan ook als besloten groep worden geboekt (minimaal vier deelnemers). Enige kennis van de basisinstellingen van de camera wordt aanbevolen.

Groepen:

Deze workshop kun je ook als groep tot maximaal 6 deelnemers boeken bijvoorbeeld als personeelsvereniging, fotoverenigingen, bedrijfsdag, enz. De invulling van deze dag kan altijd in overleg worden afgestemd. Vraag hier meer informatie op.

Wat heb je nodig (ook bij minder goed weer):

Een camera die je handmatig kunt instellen bijv een spiegelreflex camera of systeem camera. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden (mochten de weersomstandigheden echt heel slecht zijn dan wordt er in overleg meteen een nieuwe datum gepland).

Zelf een idee?

Dat kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld iemand verrassen vanwege een speciale gelegeheid of gewoon zomaar of vind je het leuk om met een groep fotovrienden een dag te organiseren, dan denk ik graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Laat hier weten wat je idee is.