Workshop fotograferen in Utrecht

De workshop in Utrecht kost € 89 pp of € 80 pp als je nog iemand meeneemt. Meld je hier aan.

Utrecht heeft een rijke historie die je overal in binnenstad kunt vinden. Ik ben er vaak te vinden en ken daarom een aantal unieke en fotogenieke plekken die ik je graag wil laten zien. Tijdens deze leuke en leerzame workshop fotograferen in een stedelijke omgeving neem ik je mee, langs de beroemde Oude Gracht, de prachtige bruggen en steegjes, naar de Rozenbuurt en via de "Singel" naar de Nieuwe Gracht. Onze wandeling vervolgen we naar de kloostertuinen waar je de sfeer van vroeger kunt inademen en naar de Domkerk. Allemaal unieke plekken in de historische binnenstad om te fotograferen. Ik ga je alles vertellen over de instellingen van je camera, over scherptediepte, scherpstellen, lichtmeten en nog veel meer en daar ga je meteen mee aan de slag. En ik besteed veel aandacht aan "leren kijken" naar de omgeving en ontdekken hoe je daar aansprekende foto's van kunt maken. Je krijgt tips en adviezen die je gelijk kunt uitproberen. Aan het eind van deze workshop heb je een serie foto's die een prachtige impressie geven van de historische binnenstad van Utrecht. De foto's bespreek ik naderhand met je bespreek via internet. Wil je meer leren over de basistechnieken van fotograferen en die meteen wilt uitproberen maar heb je geen tijd of zin om een meerdaagse fotocursus te volgen, doe mee met deze leuke leuke en leerzame workshop.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je ook kijken bij de blogs.

 

fotograferen in Utrechtfotograferen in Utrecht

Wanneer: Deze workshop is tijdelijk niet mogelijk

Zie agenda
of datum in overleg via het contactformulier of via het inschrijfformulier.

Start 09.30uur einde 15.30uur en lunchpauze rond 12u.
Neem je eigen lunchpakket mee of zoek een leuk tentje die in Utrecht voldoende te vinden zijn.

Maximaal zes deelnemers.
Prijs: € 89 per persoon (inclusief koffie/thee bij ontvangst).
Schrijf je je met twee of meer tegelijk in dan betaal je € 80 pp. 
Startlocatie: Graaf Floris (www.Graaffloris.nl)

Niveau:

Basis & iedereen die het leuk vindt om met fotograferen bezig te zijn. Wel wordt aangeraden enige kennis van de basisinstellingen te hebben.

Doelgroep:

Deze workshop fotograferen is bedoeld voor iedereen, dus ook voor de wat oudere fotograaf, die zijn of haar fotovaardigheden met stedelijke fotografie wilt leren ontdekken in de praktijk, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Deze workshop fotograferen kan ook als besloten groep worden geboekt (minimaal vier deelnemers), bijvoorbeeld personeelsvereniging, fotoverenigingen, bedrijfsdag, enz. 

Wat heb je nodig:

Een camera die je handmatig kunt instellen zoals een spiegelreflex camera of systeem -of compactcamera. De worskhop gaat ook bij minder mooie weersomstandigheden door. Een paraplu en regenjas is dan aan te raden.

Zelf een idee?

Dat kan natuurlijk ook. Wil je bijvoorbeeld iemand verrassen vanwege een speciale gelegeheid of gewoon zomaar of vind je het leuk om met een groep fotovrienden een dag te organiseren, dan denk ik graag met je mee om er een onvergetelijke dag van te maken. Vraag meer informatie op via het contactformulier.