Kennismaken met Photoshop en Lightroom

Lijkt fotobewerken je leuk maar heb je geen idee wat je met Photoshop of Lightroom kunt doen? Volg dan de cursus kennismaken met Photoshop & Lightroom (incl Camera RAW en Bridge) en ontdek snel wat je allemaal met deze programma's kunt Photoshopdoen en hoe je op eenvoudige wijze je foto's aanzienlijk kunt verbeteren.

De cursus kost € 87,50 pp en kan overdag of 's-avonds worden gevolgd. De lessen zijn altijd privé dus geen grote samenkomsten maar 1 op 1 les van een ervaren docent. Natuurlijk kun je ook iemand meenemen om samen de cursus te volgen. Om mee te doen is voorkennis en eigen apparatuur niet noodzakelijk. Kijk in de agenda voor de planning of schrijf je hier in

Van de cursus ontvang je een uitgebreid naslagdocument + oefenbestanden op CD of via downloadlink met duidelijke uitleg en afbeeldingen van alles wat wordt behandeld, zodat je alles later nog 's rustig kunt nalezen en zelf kunt oefenen. 

De unieke opzet van deze cursus is dat je na afloop onbeperkt de mogelijkheid houdt om vragen over fotografie of fotobewerken te stellen als je later ergens niet uitkomt.

Kijk hier voor informatie over de basiscursussen Lightroom, Photoshop en Camera RawLees hier over de verschillen tussen Lightroom & Photoshop. Heb je ongeorganiseerd veel foto's op je pc of laptop en heb je geen idee hoe je dit beter kunt organiseren, volg dan de cursus inrichten foto bibliotheek.

 

Photoshop en LightroomStructuur LR logoDigitaal fotograferen vraagt soms extra bewerking in een fotobewerkings programma zoals Photoshop of Lightroom. En nabewerken is zelfs noodzakelijk als je in RAW fotografeert. Tijdens deze workshop leer je de verschillen en overeenkomsten van deze programma's en je maakt kennis met de belangrijkste basisfuncties om foto's te bewerken en leer je basisbegrippen kennen en toepassen. Je gaat zelf aan de slag met je eigen foto’s en je leert hoe je eenvoudige handelingen kunt toepassen. We gaan tijdens deze workshop in op eenvoudige basis bewerkingen. Leer snel Photoshop, Bridge, Camera RAW en Lightroom kennen. Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd. De cursus is heel geschikt voor mensen die extra persoonlijk aandacht willen.

Locatie:
Maarssen(broek).
Wanneer:
ochtend of avond.
Duur: 
De dagcursus bestaat uit twee ochtenden 09.30u tot 12u.
De avondcursus bestaat uit twee avonden van 19.30u tot 22u.

Is jouw gewenste datum in de agenda niet beschikbaar? Soms kan in overleg een extra datum worden geboek. Vraag informatie op via het contactformulier.

Waarom privéles

 • Flexibel te boeken.
 • 100% persoonlijke aandacht.
 • Kort en bondig.
 • Les door praktijkervaren docent.
 • Al na één les kun je zelf aan de slag.
 • Aangepast cursus tempo.
 • Geen eigen apparatuur en programma noodzakelijk.
 • Rustige uitleg in begrijpelijke taal.
 • Cursus is ook heel geschikt voor oudere fotografen.
 • Inhoud en leerdoel naar behoefte aan te passen.
 • Inclusief cursusdocument en praktijkdag.
 • Les in eigen cursusruimte.
 • Gratis parkeren.
 • Gemakkelijk bereikbaar.

 

 lesruimte

Doel van de cursus

Met deze cursus maak je kennis met de werking en de belangrijkste functies van Adobe Photoshop en Adobe Lightroom Classic CC, Camera RAW en Bridge. We doen een paar eenvoudige oefeningen waarmee je snel leert om zelf foto's te bewerken.

Voor wie

Deze cursusis bedoeld voor iedereen die geen of nauwelijks kennis heeft van Photoshop of Lightroom en meer wilt weten over over wat je met deze programma's kunt doen om meer uit je foto's te halen. Om mee te doen is voorkennis dus niet noodzakelijk maar enige basiskennis met fotograferen is wel aan te raden. Heb je al voorkennis, volg dan de basiscursus Camera RAW, Werken met Adobe Photoshop of Werken met Adobe Lightroom.

Te gebruiken bewerkingsprogramma

Tijdens de cursus werken we met Adobe Photoshop CC en Adobe Lighroom Classic CC. Om mee te doen is het niet noodzakelijk om een laptop mee te nemen. Ook is het niet nodig om (al) een fotobewerkingsprogramma te hebben. Je kunt met deze workshop juist gaan ontdekken welke programma je prettig vind om mee te gaan werken. Je kunt dus later een keuze maken.  

Globale inhoud van de cursus (kan ook aan specifieke wensen worden aangepast)

 • We kijken naar de verschillen en overeenkomsten van Photoshop en Lightroom.
 • We kijken naar de belangrijkste funties van Photoshop CC en Lightroom die je nodig hebt voor het bewerken van je foto's.
 • Je leert hoe je met Bridge heel snel selecties kunt maken en hoe je eenvoudig vanuit Bridge naar Photoshop en Camera RAW kunt schakelen.
 • We kijken hoe handig het werken is met Camera RAW met name voor de basisbewerking van je foto's.

Arrangement

Als je deze cursus boekt in combinatie met een andere fotocursus dan profiteer je van de arrangementskorting. Kijk hier voor de mogelijkheden.