Workshops & Cursussen

Basiscursus fotograferen, groepslessen (avond)

Deze cursus voor beginners bestaat uit drie lessen; op twee donderdagavonden en één zaterdag (=locatiedag). Doelgroep: Beginnende hobbyfotografen en iedereen die zijn of haar kennis wilt opfrissen. Maximaal zes deelnemers. Agenda en meer informatie

Basiscursus fotograferen, groepslessen (overdag) 

De cursus voor beginners bestaat uit drie lessen verdeeld over twee ochtenden en één zaterdag (=locatiedag). Doelgroep: Beginnende hobbyfotografen en iedereen die zijn of haar kennis wilt opfrissen. Maximaal vier deelnemer. Agenda en meer informatie.  

Basiscursus fotograferen privé (avond of ochtend)

Deze cursus bestaat uit één dag of twee dagdelen (ochtend) of twee avonden. Tijdens de privécursus is alle aandacht voor jou en leer je in een korte tijd de belangrijkste basistechnieken en ontdek je hoe je camera werkt. Doelgroep: Beginnende hobbyfotografen en iedereen die zijn of haar fotovaardigheden snel wilt opfrissen. De privécursus is inclusief een praktijkdag. Wil je je fotovaardigheden snel onder de knie krijgen en meer routine opdoen dan kun je ook meteen een praktijkdag bijboeken. De privécursus kun je ook met twee deelnemers volgen. Agenda en meer informatie.

BasisPLUS cursus fotograferen privé (avond of ochtend)

Deze cursus is voor fotografen die de (of een) Basicursus fotograferen hebben gevolgd en niet meer op de automaatstand fotograferen maar de routine missen om de basistechnieken zoals diafragma, sluitertijd en iso in de praktijk toe te passen. De cursus bestaat uit vier lessen inclusief een praktijkavond (avondfotografie) waarin per les een basistechniek verder wordt uitgediept. Aan deze cursus doen maximaal vier deelnemers mee. Agenda en meer informatie

Vervolgcursus fotograferen groepslessen (avond)

Deze cursus is voor (semi) gevorderden en bestaat uit zes lessen verdeeld over vijf donderdagavonden en één zaterdag of vier vrijdagochtenden, één woensdagavond en één vrijdag (=locatiedag). Doelgroep: Hobbyfotografen met basiskenis, bijvoorbeeld doordat je een basiscursus fotograferen of de BasisPLUS cursus fotograferen hebt gevolgd. Maximaal zes deelnemers. Agenda en meer informatie.

Vervolgcursus fotograferen op maat privé (ochtend of avond) NIEUW

Een unieke opzet waarbij de inhoud van de cursus grotendeels (in overleg) wordt afgestemd op de leerbehoefte van de fotograaf. De thema's kunnen dus zeer uiteenlopend zijn met veel praktijk en soms ook op andere boeiende locaties worden behandeld. De cursus bestaat uit zes lessen in de ochtend of avond en tenmiste één praktijkdag. Doelgroep: hobbyfotografen met basiskennis die dieper willen ingaan op specifieke onderdelen van de fotografie. Meer informatie.

Vervolgcursus fotograferen privé (avond of ochtend)

Deze cursus is voor de fotorgaaf die zijn of haar fotovaardigheden wil vergroten en behoefte heeft aan privé. De inhoud van deze cursus is hetzelfde als van de groepslessen maar kan gemakkelijk op persoonlijke leerdoelen worden afgestemd. De cursus bestaat uit zes lessen verdeeld over maximaal zes maaden. De lessen kun je 's-ochtends of 's-avonds volgen en de planning voor deze cursus is altijd in overleg  Doelgroep: Hobbyfotografen met basiskenis, bijvoorbeeld doordat je een basiscursus fotograferen of de BasisPLUS cursus fotograferen hebt gevolgd. Maximaal zes deelnemers. Agenda en meer informatie.

Cursusen fotobewerken in Lightroom en Photoshop privé (avond of ochtend)

Verdeeld over twee dagdelen (avond of ochtend) of alles op één dag. Doelgroep: Beginnende hobbyfotografen die meer uit hun foto's willen halen. Tijdens de cursus wordt gewerkt met Adobe Creative Cloud. Heb je geen of minimale ervaring met fotobewerken kies dan voor de workshop "Kennismaken met fotobewerken". Weet je wel hoe Photoshop of Lightroom werken, kies dan voor de workshop werken met RAW, werken met Photoshop of werken met Lightroom. Maximaal twee deelnemers. Agenda en  meer informatieKijk hier voor meer informatie.

 

Kijk hier voor arrangementen

Locatieworkshops

Fotograferen in diverse steden:

één dag Doelgroep: Beginnende en iets gevorderde hobbyfotograaf en verder iedereen die van fotograferen houdt.

Maximaal zes deelnemers. Je fotografeert met je eigen camera. Deze workshop is te organiseren door heel Nederland (bij minimaal vier inschrijvingen). Inclusief 1x koffie, thee of fris naar keuze en lunch. In overleg en bij voldoende deelname ook flexibel te plannen op donderdag, vrijdag of zaterdag. Je hebt al ervaring met fotograferen en je maakt best wel mooie foto's. Alleen heb je het gevoel dat je meer uit je camera kunt halen. Of raak je gemakkelijk de weg in de menu´s kwijt waardoor je niet optimaal gebruik maakt van alle mogelijkheden. Met deze workshop ga je al wandelend mooie foto´s maken in een mooi stad of een natuurgebied en ga je de basistechnieken meteen in de praktijk toepassen. Veel is mogelijk. Je krijgt ondersteuning, advies en een veel praktische tips van de professional. Aan het eind van de dag weet je weer hoe je camera werkt en hoe je mooiere en creatievere foto´s kan maken. 

Meer mogelijkheden: RolanddeZeeuwFotografie organiseert locatie praktijkdagen in verschillende steden in Nederland en België. Je wordt begeleid door een enthousiaste fotograaf die je terzijde staat om al je vragen over techniek, belichting en compositie te beantwoorden. Klik hier voor geplande opties. 

cursusaanbod

Foto kadobon

Verras een foto liefhebber met de fotokadobon voor het volgen van de basiscursus fotograferen, de basiscursus fotobewerken of misschien wel een leuke locatieworkshop. Vanaf € 25,-- te bestellen via de agenda.

cursusaanbod