Privécursus fotograferen

Je wilt beter leren fotograferen en ontdekken hoe je camera werkt maar een groepsles is niks voor jou, volg de basiscursus fotograferen dan privé en leer in korte tijd alle instellingen van je camera kennen en gebruiken . De privécursus fotograferen wordt overdag of 's-avonds gegeven. De dagcursus is één hele dag. De avondcursus is verdeeld over twee avonden. Als de datum die jou beter uitkomt in de agenda niet (meer) beschikbaar is dan is het soms mogelijk om een andere dag of avond in overleg te plannen. Je camera heeft veel instellingen, functies en knoppen en toch fotorgafeer je alleen op de automaatstand. Dat is natuurlijk zonde. Tijdens de basiscursus fotograferen leer je alles over diafragma, sluitertijd en iso, over licht meten, hoe je scherpstelt, hoe scherptediepte werkt, en nog veel meer. Zo ga je leren om je camera optimaal te gebruiken en mooiere foto's te maken. Alle aandacht is tijdens deze cursus speciaal voor jou en het tempo wordt helemaal op jouw persoonlijke behoefte en leerdoel afgestemd. Zo krijg je de materie snel onder de knie. Je kunt meedoen als je een spiegelreflex-, compact-, systeem- of bridgecamera hebt. Tussen de lessen krijg je huiswerkopdrachten mee zodat je meteen kunt gaan oefenen.

Wat kost de privécursus

De privécursus kost € 225 pp en neem je nog iemand mee dan betaal je € 212,50 pp, de factuur komt dan op naam van de eerste inschrijver (zie instructies op het inschrijfformulier). Is jouw gewenste datum niet beschikbaar, stuur dan even een mail. Soms kan dan in overleg een extra datum worden geboekt. Kijk in de agenda voor de planning of schrijf je meteen in en doe deze maand nog mee. Kijk ook naar de arrangementen voor extra korting.

Locatie: Maarssen
Dagcursus = 2x lesochtend van 09.30u tot ca 12u. (2,5 per lesdeel).
Avondcursus = 2x lesavond van 19.30u tot ca 22u (2,5 per lesdeel).
Dagcursus = 1 lesdag van 09.30u tot ca 15.30u (2,5 per lesdeel).

Tijdens de dagcursus is de lunch inbegrepen. De lunch tijdens de locatiedag is niet inbegrepen.

Waarom deze cursus

 • Flexibel te boeken.
 • Ook voor twee deelnemers te boeken.
 • Kort, bondig en leerzaam.
 • Les door praktijkervaren docent.
 • Veel persoonlijke aandacht.
 • Aangepast cursus tempo.
 • Rustige uitleg in begrijpelijke taal.
 • Cursus is ook heel geschikt voor oudere fotografen.
 • Inhoud en leerdoel naar behoefte aan te passen.
 • Inclusief cursusdocument en praktijkdag.
 • Inclusief lunch tijdens de dagcursus.
 • Les in eigen cursusruimte.
 • Vrij parkeren.
 • Gemakkelijk bereikbaar.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je ook kijken bij de blogs.

Locatiedag

De privécursus is inclusief de locatiedag. Je gaat de basistechnieken die je hebt geleerd oefenen op locatie en je krijgt tips en adviezen die je meteen in de praktijk kunt uitproberen. De locatiedag staat dus helemaal in het teken van veel fotograferen met toepassing van de technieken en compositie en is dus heel leerzaam. De locatiedag is meestal in de oude binnenstad van Utrecht maar is nu tijdelijk is en rond Maarssen.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen met weinig of geen kennis van fotografie. Het is voor deze cursus wel noodzakelijk om een camera te hebben die je ook handmatig kunt instellen. Je kunt de privécursus alleen volgen of je neemt nog iemand mee. 

Hoe herken je een camera die handmatig kan worden ingesteld?

Alle digitale camera die handmatig ingesteld kunnen worden op de P, A, S of M, voor Canon is dat Av en Tv, zijn geschikt voor deze cursus. Dit is gemakkelijk te herkennen aan het draaiwiel op de camera of op het display. 

privéles fotograferendraaiwiel 1privécursus

Dieëtwensen voor de lunch

Voor de lunch (tijdens de dagcursus) wordt gezorgd. Die bestaat uit broodjes (wit/bruin) en diverse beleg. Zijn er dieëtwensen, geef die dan even aan op het inschrijfformulier in het opmerkingenveld. 

Hoe ziet de privécursus eruit

Tijdens de dagcursus behandelen we eerst alles over diafragma, sluitertijd en ISO. Ook kijken we dan naar de belangrijkste basisinstellingen van je camera. Na de lunch behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram en belichtingscompensatie. Je leert hoe je de metadata (gegevens) van je foto kunt analyseren om de technieken nog beter onder de knie te krijgen. Ook wordt dan het verschil uitgelegd tussen JPG en RAW. De avondcursus bestaat uit twee avonden. De eerste avond wordt alles over diafragma, sluitertijd en iso uitgebreid uitgelegd. De tweede avond behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram, belichtingscompensatie e.d., dus alles wat ook tijdens de dagcursus wordt behandeld komt dan aan bod. Tijdens de locatiedag oefenen we alle basistechnieken in de praktijk en krijg je tips en adviezen voor het maken van mooie composities.

privécursus fotograferen