Privécursus fotograferen

Je wilt beter leren fotograferen en ontdekken hoe je camera werkt maar een groepsles is niks voor jou, volg de basiscursus fotograferen dan privé en leer in korte tijd alle instellingen van je camera kennen en gebruiken . De privécursus fotograferen wordt overdag of 's-avonds gegeven + een praktijkochtend. Als de datum die jou beter uitkomt in de agenda niet (meer) beschikbaar is dan is het soms mogelijk om een andere datum te plannen.

belichtingsdriehoek 2Je camera heeft veel instellingen, functies en knoppen en toch fotografeer je alleen op de automaatstand. Dat is natuurlijk zonde. Tijdens de basiscursus fotograferen leer je alles over diafragma, sluitertijd en iso, over licht meten, hoe je scherp stelt,
Basiscursus fotograferenhoe scherptediepte werkt, en nog veel meer. Je gaat leren je camera optimaal te gebruiken om mooiere foto's te maken. Alle aandacht is tijdens deze cursus speciaal voor jou en het tempo wordt helemaal op jouw persoonlijke behoefte en leerdoel afgestemd. Zo krijg je de techniek snel onder de knie. Je kunt meedoen als je een spiegel-reflex-, compact-, systeem- of bridgecamera hebt. Kijk hier of jouw camera geschikt is om mee te doen. Tussen de lesdelen krijg je huiswerkopdrachten mee zodat je meteen kunt gaan oefenen.

Wat kost de privécursus

De privécursus kost € 225 en neem je nog iemand mee dan betaal je € 212,50 pp, de factuur komt dan op naam van de eerste inschrijver (zie instructies op het inschrijfformulier). Is jouw gewenste datum niet beschikbaar, stuur je vraag dan even via het contactformulier. Kijk in de agenda voor de planning of schrijf je hier in. Met een arrangement krijg je extra korting.

Locatie: Maarssen
Dagcursus = 2x lesochtend van 09.30u tot ca 12u.
Avondcursus = 2x lesavond van 19.30u tot ca 22u.
De praktijkochtend is van 09.30u tot 12.30u en wordt in overleg gepland.
(soms wordt de prakochtend met een ander groepje cursisten gecombineerd).

Is jouw gewenste datum in de agenda niet beschikbaar? Soms kan in overleg een extra datum worden geboek. Vraag informatie op via het contactformulier.

Waarom privélessen

 • 100% persoonlijke aandacht.
 • Flexibel te boeken.
 • Ook voor twee deelnemers te boeken.
 • Kort, bondig en leerzaam (en natuurlijk leuk).
 • Les door praktijkervaren docent.
 • Aangepast cursus tempo.
 • Rustige uitleg in begrijpelijke taal.
 • De cursus is heel geschikt voor oudere fotograaf die extra aandacht belangrijk vindt.
 • Inhoud cursus gemakkelijk aan te passen aan eigen leerdoel.
 • Inclusief cursusdocument en praktijkdag.
 • Les in eigen cursusruimte.
 • Vrij parkeren.
 • Gemakkelijk bereikbaar.

Voor meer informatie over functies en instellingen van je camera kun je ook kijken bij de blogs.

Praktijkdag

De privécursus is inclusief een praktijkdag (soms wordt de prakochtend met een ander groepje cursisten gecombineerd). Je gaat de basistechnieken die je hebt geleerd oefenen op locatie en je krijgt tips en adviezen die je meteen in de praktijk kunt uitproberen. De praktijkdag staat dus helemaal in het teken van veel fotograferen met toepassing van de technieken en compositie en is dus heel leerzaam. De praktijkochtend is in Maarssen.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen met weinig of geen kennis van fotografie. Het is voor deze cursus wel noodzakelijk om een camera te hebben die je ook handmatig kunt instellen. Je kunt de privécursus alleen volgen of je neemt nog iemand mee. 

Hoe herken je een camera die handmatig kan worden ingesteld?

Alle digitale camera die handmatig ingesteld kunnen worden op de P, A, S of M, voor Canon is dat Av en Tv, zijn geschikt voor deze cursus. Dit is gemakkelijk te herkennen aan het draaiwiel op de camera of op het display. 

privé cursus fotograferendraaiwiel 1privécursus

Hoe ziet de privécursus eruit

De cursus bestaat uit twee ochtenden of avonden en een praktijkochtend. Tijdens de eerste les kijken we voornamelijk naar diafragma, sluitertijd en ISO. De tweede les behandelen we de lichtmeetmethodes, autofocus (AF), het histogram en belichtingscompensatie. Je leert hoe je de metadata (gegevens) van je foto kunt analyseren om de technieken nog beter onder de knie te krijgen.Tijdens de praktijkochtend oefenen we alle basistechnieken in de praktijk en krijg je tips en adviezen voor het maken van mooie composities.