Roland de Zeeuw

Even voorstellen

Ik ben eigenaar van Roland de Zeeuw Fotografie en ik ben sinds 2010 professioneel actief als fotograaf in het zakelijke segment en geef ik fotografielessen aan beginnende en (semi)gevorderde hobbyfotografen.

Ik herinner me goed dat ik als jong jochie al druk bezig was met fotograferen en met mijn eerste 'fotoboxje' met daarin een grootformaat fototolletje van acht opnames, maakte ik mijn eerste zwartwitfoto's. Al snel kwam daar een Kodak fototoestel bij die mij opa en oma nog in de kast hadden liggen. In de loop van de jaren groeide mijn interesse in fotografie steeds meer en lukte het ook steeds beter om met licht en compositie te spelen. Ik volgende verschillende cursussen, workshops en seminars en heb ook veel zinvolle informatie uit vakbladen gehaald.

De stap van analoog naar digitaal ligt eigenlijk nog niet eens zover achter me. Met de eerste kleine Canon powershot (die ik overigens in het vliegtuig naar New York liet liggen en nooit meer terugkreeg) en mijn Nikon D80 (die ik soms nog steeds als cursuscamera gebruik) was de stap naar meer serieus fotograferen gezet. Ik was toen ook enorm blij met de hulp die een kreeg van vakmensen die mij leerde om mijn camera goed te leren kennen ook al had ik mezelf al veel aangeleerd. Ik ging fotograferen steeds leuker en interessanter vinden. Het was niet meer een leuke foto, ik wilde ook wat vertellen met mijn foto's en ging dus meer nadenken over compositietechnieken, verhaallijnen en belichtingstechnieken om mijn foto's aansprekender te maken. Dit proces is iets waar ik altijd tijdens het fotograferen mee bezig ben en wat ik ook graag aan anderen overdraag. 

In 2009 heb ik vrij resoluut het besluit genomen om professioneel met fotograferen aan de slag te gaan en ben ik begonnen met mijn vakopleiding aan de School voor Fotografie in Breda waar ik in 2010 afstudeerde. Daar werd ik geinspiteerd om mij ook verder in professionele fotografiecursussen en workshops voor beginnende en (semi)gevorderde hobbyfotograferen te gaan ontwikkelen. Ik ben mijn eigen programma's gaan schrijven en naast fotografie ben ik ook fotobewerkingscursussen in Lightroom en Photoshop gaan aanbieden omdat mijn visie is dat fotograferen en fotobewerken onlosmakelijk bij elkaar horen. Tot op de dag van vandaag geef ik mijn fotolessen aan iedereen die, net als ik toen, mooiere foto's wilt leren maken (het is toch zonde om een prachtige camera te hebben en die niet goed te kennen en dus alleen maar de automaatstand te gebruiken?). Voor groepscursussen doe ik dat op vaste locaties in Maarssen en Maarssenbroek en in mijn eigen cursusruimte in Maarssenbroek voor de privecursus en cursus fotobewerken.  

Daarnaast wordt ik regelmatig ingehuurd voor projecten in het zakelijke segment en fotografeerde ik in de logistieke sector en voor profit- en non-profit organsiaties. Ik zet me in voor logistieke fotografie, vastgoedprojecten, zakelijke portretten, fotografie voor websites , seminars, congressen, enz.

Bij alles wat ik oppak is voor mij plezier en enthousiasme het belangrijkste, of het nu gaat om om het overbrengen van kennis tijdens cursussen of bij de uitvoering van opdrachten voor bedrijven. Fotograferen is voor mij een "way of life" waar ik vanuit passie beroepmatig mee ben gestart en ik heb zo van mijn werk mijn 'hobby' gemaakt. 

Een paar reacties van klanten

Tineke van Kooten, Zelfstandig adviseur bij leren en veranderen in organisaties

"Roland heeft zakelijke profielfoto's voor mij gemaakt. Ik ga niet makkelijk op de foto, maar dankzij Rolands vakmanschap, geduld en humor heb ik nu foto's waar ik echt trots op ben!" 

Mirjam Willaert, Owner Pulse to Move | Co-owner Ymind | Skogsfloating

"Roland is in staat om (bedrijfs)proccesen op een heldere en verhalende manier om te zetten naar een mooi beeldverhaal. Hij creëert steeds voor de mensen een prettige sfeer waardoor ze op natuurlijke wijze vastgelegd worden. Verder is zijn snelle en zeer accurate werkwijze tijdens het fotograferen en ook daarna in het proces van leveren een must".

Onno Marten, Adviseur Maatschappelijk Vastgoed

"Roland heeft voor ons bureau veel foto’s gemaakt. Hij is een prettige persoonlijkheid die zich goed verplaatst in onze wensen. Dat resulteert in prima werk. Foto’s met een goede uitstraling, die een waardevolle bijdrage leveren aan onze rapporten en website".

Onno Marten, Adviseur Maatschappelijk Vastgoed

Evelijne Bruning, Country director at The Hunger Project - Netherlands

"We know that we can count on Roland to provide the pictures we need to showcase our gatherings and events. Roalnd's reliable, friendly, and delivers excellent quality. Glad to work with him".

Mirjam Wulff, Communication & Engagement - The Hunger Project - Netherlands

"We kunnen altijd een beroep doen op Roland, met welke vraag dan ook. Of het nou om netwerkfoto's van een business event, actiefoto's tijdens een hardloopwedstrijd of een teamfoto voor een jaarverslag gaat. Roland is betrouwbaar, vakkundig en enthousiast - en we maken dan ook volop en blij gebruik van zijn werk".

Willeke Schulze, uitvaartcentrum De Laatste Eer - Woerden- NL 

"Voor de vernieuwing van onze website had ik een professionele fotograaf nodig en aangezien ik al eerder een positieve ervaring met Roland heb gehad binnen mijn vakgebied was de keuze niet moeilijk en heb ik hem gevraagd om foto’s te maken voor onze website. Roland werkt op zijn gevoel en is niet gehaast en neemt dus alle tijd om de juiste sfeer neer te zetten. Dat zie je dan ook terug in zijn foto’s. Van te voren hebben wij de opdracht samen goed doorgesproken en hij begreep al snel welke sfeer wij op onze website wilde laten zien. 

Daarnaast denkt hij mee over de achterliggende techniek waar je bij het opbouwen van een website mee te maken krijgt, waardoor de foto’s optimaal tot hun recht kunnen komen. Ook heeft hij oog voor kleur en details en kom je samen tot een ontzettend mooi resultaat. Bedankt voor de fijne samenwerking Roland!"

Carel van Bemmelen, Investor

"Roland heeft al vele keren verslag gedaan van belangrijke events voor The Hunger Project. Zijn werk heeft ons geholpen meer fondsen te verwerven. Roland deed zijn werk met liefde voor onze doelstellingen. Ik waardeer hem bijzonder en beveel hem dan ook zeer aan bij een ieder. Een van zijn specialismen is het vastleggen van productie processen!" 

Lees hier meer reacties van deelnemers aan fotocursussen