Roland de Zeeuw

Over Roland de Zeeuw

Ik ben eigenaar van Roland de Zeeuw Fotografie en ik ben sinds 2010 professioneel actief als fotograaf en geef ik fotografielessen. Mijn focus ligt bij fotografie voor websites, brochures en jaarrapporten, sfeerreportages van congressen, seminars, symposia. Ik maak uniek beeld materiaal voor Marketing- en communicatiedoeleinden. Ook het maken van aansprekende portretfoto's behoort tot mijn dienstverlening. Daarnaast geef ik fotografie- cursussen en workshops aan beginnende en gevorderde hobbyfotografen en aan bedrijven die zelf hun fotografie wilen gaan doen.

Opbouwen fotodatabase voor websites

Artikelen worden vaak ondersteund met foto's. Dan is het belangrijk dat het beeldmateriaal uniek is en vooral ook actueel en aansluit op de boodschap die wordt uitgedragen. Marketing- en communicatiemensen willen op elk moment de beschikken kunnen hebben over beeldmateriaal dat aansluit op het onderwerp en moeten kunnen putten uit een eigen en vooral unieke fotodatabase. Roland de Zeeuw Fotografie bouwt die databasse voor je op met fotomateriaal dat volledig aansluit op jouw wensen en eisen. 

Vakantiewoningen fotografie

Sinds 2018 ben ik begonnen met het fotograferen van vakantiewoningen ten behoeve van verhuur en verkoop. Dit kunnen individuele woningen zijn maar ook complete vakantieparken vallen daar onder. Foto's zijn meestal de eerste kennismaking met het object en moeten daarom meteen aansprekend en uitnodigend zijn. Pas daarna zal de potentiële gast of koper de tekst gaan lezen. Ik zet me vol enthousisme en professionaliteit in voor vastgoedprojecten in en buiten Nederland.

Fotocursussen & workshops voor particulieren en bedrijven

Mijn passie is fotografie en ik vind het overdragen van mijn kennis en ervaring een prachtig onderdeel van mijn vak. Daarom besteed ik een belangrijk deel van mijn tijd als fotografiedocent aan het geven van fotografiecursussen en workshops aan beginnende- en de gevorderde hobbyfotografen. Maar ook aan mensen die voor hun werk fotograferen en die hun fotovaardigheden willen vergroten. Mijn doel is om de deelnemers de basistechnieken van fotograferen te leren begrijpen en alle geheimen van de fotografie te laten ontdekken om mooiere foto's te maken. Fotograferen is verweven met mijn dagelijkse leven. Ik bedenk nieuwe ideeën, werk aan mijn unieke lesmateriaal, communiceer via social media over fototechnieken en via Facebookgroepen geef ik feedback op foto's die ik aangeleverd krijg. Ook word ik regelmatig gevraagd om mijn fotocursussen en worskhops te geven voor personeelsverenigingen en vrienden- en collegagroepen. Kijk hier naar reacties van cursisten.

Profiel

Roland de Zeeuw Fotografie o.a. actief in het bedrijfssegment. Met een praktijkgerichte en no nonsens aanpak zet hij zich vol enthousiasme in voor mijn klanten. Naast de hoge kwaliteit van zijn foto's, zijn duidelijke en transparante en vooraf gemaakte afspraken met de klant over zijn dienstverlening voor hem een 'must'. Dus geen 'verrassingen' achteraf. Ruim dertig jaar werkte Rolan de Zeeuw in het bedrijfsleven. Hij vertaalde theoretische vraagstukken naar pragmatische en zichtbare oplossingen. Als procesconsulent doet hij dat nog steeds maar hieraan heeft hij zijn skills als bedrijfsfotograaf toegevoegd. Krachtige foto’s weerspiegelen de visie en identiteit van bedrijven, mensen, producten, processen en locaties. Roland de Zeeuw volgde zijn fotografie opleiding aan de School voor Fotografie in Breda. Hij werk conform de algemene voorwaarden van de Fotografenfederatie.

Aanbevelingen

"Roland heeft zakelijke profielfoto's voor mij gemaakt. Ik ga niet makkelijk op de foto, maar dankzij Rolands vakmanschap, geduld en humor heb ik nu foto's waar ik echt trots op ben!"

Tineke van Kooten, Zelfstandig adviseur bij leren en veranderen in organisaties

"Roland is in staat om (bedrijfs)proccesen op een heldere en verhalende manier om te zetten naar een mooi beeldverhaal. Hij creëert steeds voor de mensen een prettige sfeer waardoor ze op natuurlijke wijze vastgelegd worden. Verder is zijn snelle en zeer accurate werkwijze tijdens het fotograferen en ook daarna in het proces van leveren een must".

Mirjam Willaert, Owner Pulse to Move | Co-owner Ymind | Skogsfloating

"Roland heeft voor ons bureau veel foto’s gemaakt. Hij is een prettige persoonlijkheid die zich goed verplaatst in onze wensen. Dat resulteert in prima werk. Foto’s met een goede uitstraling, die een waardevolle bijdrage leveren aan onze rapporten en website".

Onno Marten, Adviseur Maatschappelijk Vastgoed

"We know that we can count on Roland to provide the pictures we need to showcase our gatherings and events. Roalnd's reliable, friendly, and delivers excellent quality. Glad to work with him".

Evelijne Bruning, Country director at The Hunger Project - Netherlands

"Voor de vernieuwing van onze website had ik een professionele fotograaf nodig en aangezien ik al eerder een positieve ervaring met Roland heb gehad binnen mijn vakgebied was de keuze niet moeilijk en heb ik hem gevraagd om foto’s te maken voor onze website. Roland werkt op zijn gevoel en is niet gehaast en neemt dus alle tijd om de juiste sfeer neer te zetten. Dat zie je dan ook terug in zijn foto’s. Van te voren hebben wij de opdracht samen goed doorgesproken en hij begreep al snel welke sfeer wij op onze website wilde laten zien. 

Daarnaast denkt hij mee over de achterliggende techniek waar je bij het opbouwen van een website mee te maken krijgt, waardoor de foto’s optimaal tot hun recht kunnen komen. Ook heeft hij oog voor kleur en details en kom je samen tot een ontzettend mooi resultaat. Bedankt voor de fijne samenwerking Roland!"

Willeke Schulze, uitvaartcentrum De Laatste Eer - Woerden- NL

"Roland heeft al vele keren verslag gedaan van belangrijke events voor The Hunger Project. Zijn werk heeft ons geholpen meer fondsen te verwerven. Roland deed zijn werk met leifde voor onze doelstellingen. Ik waardeer hem bijzonder en beveel hem dan ook zeer aan bij een ieder. Een van zijn specialismen is het vastleggen van productie processen!" 

Carel van Bemmelen, Investor